Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Piketā pie valdības ēkas pieprasīs VID vadītājas Pētersones atkāpšanos

Trešdien, 24.februārī, Brīvības bulvāra alejā, iepretim Ministru kabineta ēkai, tiks rīkots pikets ar mērķi aicināt valdību un finanšu ministru pieprasīt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājas Ināras Pētersones atkāpšanos, aģentūrai LETA apliecināja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Uģis Vidauskis.

Pasākums plānots no plkst.14 līdz 15.

Tas ir pieteikts pašvaldībā likumā noteiktā kārtībā. Ar pieteikumu pašvaldībā vērsusies privātpersona Jānis Mārtiņš Skuja.

Kā pasākuma mērķis norādīts "aicināt Ministru kabineta locekļus un finanšu ministru pieprasīt VID vadītājas atkāpšanos". Pieteicējs iecerējis, ka piketā varētu piedalīties 80 dalībnieki.

Kā ziņots, VID Finanšu policijas pārvaldē sākts kriminālprocess, kas saistīts ar Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā publiski izskanējušās informācijas pārbaudi par iespējamām nelikumīgām darbībām, aģentūru LETA informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Jau vēstīts, ka LTV raidījums Aizliegtais paņēmiens pagājušajā nedēļā vēstīja, ka bijušā VID Finanšu policijas darbinieka Roberta Dirnēna un viņa brāļa Kaspara Aleksandrova radiniekiem pieder ievērojami nekustamie īpašumi un dārgas automašīnas.

Naudas izcelsme esot nezināma, un pastāvot aizdomas, ka tā iegūta naudas atmazgāšanas shēmās un, pērkot īpašumus, legalizēta. Dirnēns amatpersonu ienākumu deklarācijā esot pēkšņi uzrādījis ievērojamu naudas summu, ko saņēmis mantojumā no mirušās mātes Lidijas Dirnēnas.

Kriminālprocess sākts 2016.gada 3.februārī par Krimināllikuma 19.nodaļā paredzēto iespējamo noziedzīgo nodarījumu sastāva pazīmēm.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas