Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Piespriež nosacītus sodus krimināllietā par 200 gramu marihuānas pārdošanu

Pagājušā gada vasarā nepilngadīgs narkotisko vielu pārdevējs kāda lielveikala apakšzemes stāvvietā kādai personai pārdeva gandrīz 200 gramus izžāvētas marihuānas, aģentūru LETA informēja prokuratūra.

2016.gada decembrī kriminālprocess attiecībā pret nepilngadīgo narkotiku realizētāju tika nodots tiesai, savukārt kriminālprocess pret pircēju - vienošanās kārtībā nodots tiesai 2017.gada janvārī.

Panāktā vienošanās ar narkotisko vielu pircēju par sodu paredz nosacītu brīvības atņemšanu uz trīs gadiem un četriem mēnešiem, kā arī pārbaudes laiku uz trīs gadiem un astoņiem mēnešiem.

Savukārt nepilngadīgajam narkotisko vielu realizētājam tiesa piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz trīs gadiem un sešiem mēnešiem

Februārī tiesas spriedumi stājās spēkā.

Narkotiku nelikumīgas aprites noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors norāda, ka sods noteikts nosacīti, jo personas agrāk nebija sodītas un sadarbojās ar pirmstiesas izmeklēšanu. Turklāt narkotisko vielu realizētājs uz nozieguma izdarīšanas brīdi bija nepilngadīgs.

Ja nosacīti notiesātie pārbaudes laikā izdarīs jaunu noziedzīgu nodarījumu, viņiem brīvības atņemšanas sods būs jāaizcieš reāli.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas