Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Pētījums: Pašvaldības un iedzīvotāji savstarpējai saziņai visvairāk lieto tviteri

Pašvaldību un iedzīvotāju savstarpējā saziņā populārākais sociālais tīkls ir Twitter.com, rāda Latvijas pašvaldību e-indeksa mērījumi par 116 Latvijas pašvaldībām.

Kā otru iecienītāko saziņas vietni pašvaldības atzīst Facebook.com, bet iedzīvotāji - Draugiem.lv.

Twitter tīklā sastopamas divas trešdaļas pašvaldību, un to aktivitātēm kopā ir gandrīz 72 000 sekotāju. Ievērojami mazāks kopējais sekotāju skaits - nedaudz vairāk kā 25 000 - ir tiem 45% pašvaldību, kas izvēlējušās saziņu Facebook.com tīklā. Savukārt 43 000 sekotāju ir novadu un pilsētu pārvalžu aktualitātēm Draugiem.lv, kur pārstāvēti 40% pašvaldību.

Sociālajos tīklos visvairāk sekotāju ir lielo pilsētu pašvaldībām - Valmieras, Liepājas, Ventspils, Jelgavas un Rīgas pilsētai.

"Redzams, ka Latvijas pašvaldības meklē iespējas, kā pielāgoties iedzīvotāju komunikācijas paradumu maiņai - mērījuma veikšanas brīdī trīs ceturtdaļas pašvaldību bija sastopamas kādā no sociālajiem tīkliem," skaidro Latvijas pašvaldību e-indeksa iniciatora Lattelecom Biznesa klientu daļas direktore Elīna Abika. "Tomēr vienlaikus ir novērojams būtisks moderno tehnoloģiju klātesamības trūkums - tikai 15 pašvaldību mājaslapas ir pielāgotas mobilajām ierīcēm."

Latvijas pašvaldību e-indeksa informācija pamatā gūta, veicot pašvaldību anketēšanu un datus papildinot ar citu pieejamo faktoloģisko informāciju. Latvijas pašvaldību e-indeksu Lattelecom vadībā izstrādā partneru - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras - pārstāvju darba grupa. Savukārt metodika un indekss izstrādāts sadarbībā ar pētījumu centru SKDS, datu ieguvi veicot 2014.gada septembrī un oktobrī.

Tā kā dažādām pašvaldībām ir atšķirīgi resursi e-vides pilnveidošanai, Latvijas pašvaldību e-indeksa rezultāti tiek apskatīti trīs grupās - republikas nozīmes pilsētas, lielie novadi ar iedzīvotāju skaitu virs 7000 un mazie novadi ar iedzīvotāju skaitu mazāku par 7000.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas