Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pētersone: Nodokļu nemaksātāji kļuvuši izglītotāki un rafinētāki

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores pienākumu izpildītāja Ināra Pētersone, par kuras apstiprināšanu amatā otrdien lems valdība,_ _norāda, ka nodokļu nemaksātāju shēmas nav kļuvušas sarežģītākas pašas par sevi - drīzāk tie, kas iesaistīti to realizēšanā, kļuvuši izglītotāki un gudrāki.

Tāpat LTV Rīta Panorāmā viņa atzīst, ka nodokļu politika valstī nav sakārtota pilnībā, kā piemēru minot darbaspēka nodokļus, kur "nebūt viss nav kārtībā". "Tomēr šeit jārunā par sabalansētību - cik mēs varam un kā mēs varam atļauties. Jo vairāk maksās nodokļus un ēnu ekonomikas īpatsvars nebūs tādā līmenī, kā šobrīd, tad mēs varam runāt par nodokļu samazināšanu," uzskata Pētersone.

Taujāta, kā tiks organizēts darbs VID pēc apstiprināšanas amatā, viņa norāda, ka "prioritāte būs personāls. Uzskatu, ka ir daudzas lietas, kas jāsakārto, lai nodokļu inspektori justos kolektīvā komofrtabli, jo no viņu darba atkarīga arī attieksme no mūsu klientiem".

Steidzamas un krasas pārmaiņas VID gan negaida, jo "komanda esam palikusi, mūs vasaras vidū vienīgi pameta kapteinis (Nelija Jezdakova – red.). Pārējie esam pietiekami ilgi strādājuši kopā un savu darbu darām. Nav tā, ka kaut kas iepriekš būtu traucējis mūsu idejas realizēt".

Tāpat Pētersone norāda uz nepieciešamību pilnveidot sadarbību ar masu medijiem. Proti, viņasprāt, būtiski ir stāstīt ne tikai par sliktām lietām, kas tik labi neveicas, bet arī par sasniegumiem. "Ticiet man, arī VID ir daudzās lietās pierādījis, ka Eiropas Savienībā var būt pirmais un prot kvalitatīvi strādāt," uzsver Pētersone.

Raidījumā Pētersonei tika atgādināts arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārmetums, ka VID mēģina iekasēt pēc iespējas vairāk no godīgiem nodokļu maksātājiem, bet neķeras klāt tiem, kas tos nemaksā. Pētersone norāda, ka šādu pārmetumu no kameras VID gan nav saņēmis, un uzsver, ka spēka struktūras - Finanšu policija un muitas kriminālpārvalde - savu darbu dara.

"Kas attiecas uz administratīvo procesu - nodokļu auditiem, tematiskajām paŗbaudēm - VID jau daudzus gadus izmanto riska vadību. Izejot no definētajiem nodokļu nenomaksas kritērijiem, tiek atlasīti nodokļu maksātāji, pie kuriem ir jāiet un jāveic pārbaudes."

Par VID ģenerāldirektores pienākumu izpildītājas Ināras Pētersones apstiprināšanu amatā otrdien, 22.oktobrī, lems valdība. Pētersone šim amatam tiek virzīta pēc finanšu ministra Andra Vilka (Vienotība) ieteikuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas