Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Pētersone-Godmane: 75% pārvietojamo personu būs tiesības uz bēgļa statusu

Sākotnējās aplēses liecina, ka ap 75% pārvietojamo personu, kuras no Itālijas un Grieķijas dosies uz pārējām Eiropas Savienības (ES) valstīm, tostarp - uz Latviju, būs tiesības uz bēgļa statusu, pirmdienas rītā LNT stāstīja Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane.

Savukārt attiecībā uz atlikušajām personām pastāv iespējas, ka viņi var nekvalificēties bēgļa statusam un viņi tiek novērtēti kā ekonomiskie bēgļi. Tāpat bēgļa statusu var atteikt valsts drošības apsvērumu dēļ. Šādos gadījumos šīs personas tiks nogādātas atpakaļ mītnes zemēs.

Pēc ierēdnes vārdiem, lielākā daļa to personu, "kuras redzam TV ekrānos", ir pavisam cita migrantu kategorija - tie pārsvarā ir ekonomiskie bēgļi, kuriem nav cerību uz palikšanu Eiropā, tāpēc ES iekšlietu ministri meklē risinājumus, kā paātrināt šo migrantu nogādāšanu atpakaļ mītnes zemēs.

Pētersone-Godmane stāstīja, ka pirmo pārvietoto personu Latvijā var sagaidīt "kaut kad ziemā", tomēr precīzs datums nav zināms, jo tas nav atkarīgs tikai no Latvijas, bet arī no Grieķijas un Itālijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas