Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Peters varētu vadīt Rīgas ūdens fasētā dzeramā ūdens ražotni

Tuvākā pusgada laikā pašvaldības SIA Rīgas ūdens plāno izveidot dzeramā ūdens ražotni, un patlaban tiek meklēts potenciālais ražotnes vadītājs. Direktora amatam tiek vērtēta arī bijušā satiksmes ministra Krišjāņa Petera kandidatūra, aģentūrai LETA atzina uzņēmuma kapitāldaļu turētājs, Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Rīgas ūdens ražotne atradīsies pazemes ūdens ieguves vietā Zaķumuižas apkārtnē - vietā, kur no pazemes avotiem pieejams visaugstākās kvalitātes ūdens.

Ražotnes izveides mērķis ir nodrošināt dzeramā ūdens eksportu, gan tā izplatīšanu Latvijas tirgū, kā rezultātā būtu iespējams piesaistīt līdzekļus Rīgas pilsētas ūdenssaimniecības attīstīšanai.

Lai pastāvošā ūdensapgādes sistēma varētu normāli funkcionēt, nepieciešams pārsūknēt noteiktu ūdens daudzumu, taču, ik gadus samazinoties ūdens patēriņam Rīgas pilsētā, ūdensapgādes sistēmas kapacitāte ievērojami pārsniedz patēriņam nepieciešamo.

Lai nākotnē, eksportējot ūdeni, piesaistītu līdzekļus Rīgas ūdenssaimniecības attīstībai un samazinātos nepieciešamība celt tarifus, patlaban tiek veikta priekšizpēte ūdens ražotnes izveidei.

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) valdes priekšsēdētājs Uldis Ronis biznesa portālam Nozare paudis viedokli, ka šāda Rīgas ūdens iecere ir tirgu kropļojoša un konkurenci graujoša.

Ameriks aģentūrai LETA uzsvēra, ka pašlaik jautājums par ražotnes vadītāja amatu ir atvērts - vieta ir vakanta. No kandidatūru viedokļa tiek izvērtēti gan uzņēmuma iekšējie resursi, gan apskatītas arī citas kandidatūras, tostarp arī Peters, atzina vicemērs, taču konkrētu atbildi par ražotnes vadītāju solīja sniegt pirmdien, 8.februārī.

Kā ziņots, Peters pērn augustā iecelts labi atalgotā amatā Rīgas domē par Satiksmes departamenta direktora Edgara Stroda padomnieku jautājumos, kas saistīti ar Eiropas Savienības finansējuma iegūšanas papildu iespējām, par to mēnesī saņemot 1265 latu algu pirms nodokļu nomaksas.

Līdz 2005.gadam Peters bijis 8.Saeimas deputāts, 2006.gadā kļuvis par lidostas valdes locekli, bet par lidostas valdes priekšsēdētāju kļuva 2007.gadā - laikā, kad satiksmes ministrs bija Ainars Šlesers (LPP/LC), kurš 2009.gadā pašvaldību vēlēšanās nokļuva Rīgas vicemēra krēslā, taču to pameta pēc ievēlēšanas 10.Saeimā. Peters lidostas valdes priekšsēdētāja pienākumus pildīja līdz 2010.gada decembrim.

LETA jau ziņoja, ka drīzumā uz Rīgas ūdeni pārcelsies arī Satiksmes departamenta direktors Strods - viņš kļūs par uzņēmuma valdes piekto locekli, lai palīdzētu Rīgas ūdenim risināt ar ielu remontiem un satiksmes organizāciju saistītos jautājumus ūdensvada un kanalizācijas vadu sistēmas izbūves gaitā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas