Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pērn mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums pieaudzis par 9,7%

Pērn, salīdzinot ar 2011.gadu, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums salīdzināmās cenās pieauga par 9,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 3,1%, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecība - par 12,9%.

2012.gada ceturtajā ceturksnī salīdzinājumā ar trešo ceturksni pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, mazumtirdzniecības apgrozījums palika nemainīgs. Pārtikas preču tirdzniecībā bija apjomu samazinājums par 1,1%, savukārt nepārtikas preču tirdzniecības uzņēmumos tas palielinājās par 0,4%.

Salīdzinot ar 2011.gada ceturto ceturksni, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 9,8%. Pārtikas preču tirdzniecība palielinājās par 0,9%, bet nepārtikas preces tirgoja par 14,2%.

2012.gada decembrī, salīdzinot ar novembri, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, mazumtirdzniecības kopējais apgrozījums palielinājās par 0,7%, pieaugot nepārtikas preču apgrozījumam par 1,4%. Šo preču īpatsvars decembrī bija 70% no kopējā mazumtirdzniecības apjoma. Savukārt pārtikas preču tirdzniecība decembrī, salīdzinot ar novembri, samazinājās par 0,8%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, šā gada decembrī, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, pieauga par 16%, tai skaitā - pārtikas preču tirdzniecībā - par 20,1%, bet nepārtikas - par 13,3%.

Īpaši liels apgrozījuma pieaugums decembrī, salīdzinot ar novembri, bija nozarēs, kuru preces tradicionāli tiek iegādātas svētku dāvanām. Tā, piemēram, kosmētikas preces un parfimērija iegādātas par 67,4% vairāk, nekā iepriekšējā mēnesī, grāmatu un kancelejas preču tirdzniecība palielinājās par 51,8%, rotaļlietas un sporta preces pirktas par 63,4% vairāk. Savukārt mājsaimniecības elektropreču mazumtirdzniecība pieauga par 64%, bet apģērbu un apavu mazumtirdzniecība par 26,9%.

2012. gada decembrī, salīdzinot ar 2011.gada decembri, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 12,5%. Pārtikas preču grupā pieaugums bija 1,1%, nepārtikas preču tirdzniecības apjoms palielinājās par 18,2%, tajā skaitā auto degvielas mazumtirdzniecība - par 15,3%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu skaitu, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo mēnesi, pieauga par 6%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas