Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Pēdējos gados DP sākusi piecas lietas par apzinātu valsts noslēpuma izpaušanu

Drošības policija (DP) pēdējos gados sākusi piecas lietas par apzinātu valsts noslēpuma izpaušanu, liecina DP publiskie pārskati. Pagājušā gadā DP par valsts noslēpuma apzinātu izpaušanu sākts viens kriminālprocess, bet 2015.gadā sāktas divas lietas. 2014.gadā par šādu noziegumu nav ierosinātu lietu, savukārt 2013.gadā sākti divi kriminālprocesi.

Krimināllikums par valsts noslēpuma apzinātu izpaušanu, ja to izdarījusi persona, kura bijusi brīdināta par valsts noslēpuma neizpaušanu, turklāt šim nodarījumam nav spiegošanas pazīmju, paredz brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Saskaņā ar likumu šis ir smags noziegums.

2013.gadā DP ir ierosinājusi vienu lietu par valsts noslēpuma izpaušanu aiz neuzmanības.

Jau ziņots, ka DP pirmdien veic kratīšanu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas darbinieces Kristīnes Bogdanovas darba vietā.

Kratīšanas tiek veiktas kriminālprocesā, kas sākts par valsts noslēpuma izpaušanu. Izmeklēšanas interesēs DP plašākus komentārus nesniedz.

Dienas rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Kristīne Bogdanova un viņas dzīvesbiedrs - Finanšu izlūkošanas daļas priekšnieks Maksims Bogdanovs - ir aizturēti. VID šo informāciju pašlaik neapstiprina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas