Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pēc piketa pret "aplokšņu algām" uzņēmumā Tokyo City žurnāliste tikusi izsekota

Pēc piketa pie Tokyo City ēstuvēm, ko, aizstāvot darbinieku tiesības, organizēja uzņēmuma trauku mazgātāja - Latvijas Televīzijas raidījuma Aizliegtais paņēmiens iesūtīta žurnāliste, Latvijas Televīzija nolēmusi viņai uz laiku algot privātu apsardzi.

Kā vēsta raidījums, jau piketa laikā notiekošo filmējuši un novērojuši vairāki nerunīgi, aizdomīga izskata vīrieši, bet pēc piketa žurnāliste vairākas dienas izsekota ceļā uz mājām.

Latvijas Televīzija vērsusies policijā, sākta izmeklēšana.

"Šajā gadījumā tos nevajag uztvert kā draudus žurnālistiem, jo tobrīd uzņēmuma vadība nezināja, ka šī darbiniece ir žurnāliste, bet tā ir acīmredzama Tokyo City vadības politika, kā ietekmēt savus darbiniekus, kuri cenšas iebilst pret uzņēmuma veiktiem likuma pārkāpumiem," norāda Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta galvenais redaktors Guntis Bojārs.

"Izsekošana bija vai nu ļoti neprofesionāli organizēta, vai arī izsekotāji apzināti īpaši neslēpās, tādā veidā izdarot psiholoģisku spiedienu uz darbinieci," komentē Bojārs, norādot, ka tas liecina - diemžēl mūsu valstī jārēķinās arī ar šādu pretdarbību no darba devēju puses.

Jau ziņots, ka raidījuma Aizliegtais paņēmiens operācijas Tokija laikā trauku mazgātāja ne tikai videomateriālos fiksēja, kā tiek maksātas algas "aploksnē", bet arī sūdzējās Valsts ieņēmumu dienestam, Valsts darba inspekcijai, centās uzņēmumā dibināt arodbiedrību, kā arī noslēgumā pie uzņēmuma rīkoja darbinieku aizstāvības piketu, pēc kura filiāles vadītājai Dacei Gaspažiņai-Koreckai atzinās, ka piketu nolēmuši rīkot viņas draugi.

Šobrīd par "aplokšņu algu" maksāšanu šajā uzņēmumā Finanšu policija ierosinājusi kriminālprocesu.           

Top komentāri

888
8
Japarstaj niekoties un javer ciet tas city ar visam personalijam...
antirus
a
Īpašniekiem (krieviem) jāanulē TUA, Tokio city jāslēdz par krāpšanos ar nodokļiem. Īpašums jākonfiscē, jāizpārdod, lai atgūtu daļu no negūtajiem nodokļiem. Ar šādiem krāpniekiem jārīkojas īpaši agresīvi un bez žēlastības.
Kaspars
K
Video bija redzamas to veču sejas. Varēja jau vismaz publicēt foto, lai tauta zina savus varoņus, vai pat noskaidro šo personu vārdus un nodarbošanos. Lai ir skaidrība, kas tie īsti bija - kaktu kantoru detektīvi vai reketieri
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas