Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pēc monumentālā karoga izbūves uz AB dambja pašvaldība to pieņems dāvinājumā un apsaimniekos

Pēc monumentālā Latvijas karoga uz AB dambja izbūves un nodošanas ekspluatācijā Rīgas pašvaldība to pieņems dāvinājumā no biedrības Latvijas karogs un nodrošinās tā turpmāko uzturēšanu un apsaimniekošanu, šodien lēma Rīgas domes deputāti.

Karoga izbūvi nodrošinās biedrība, kura visas darbības projekta realizācijai veic kā Rīgas pašvaldības pilnvarnieks.

Kā ziņots, karoga masta augstums paredzēts 60 metri, bet pats karogs - 20 reiz 10 metrus liels. Uz AB dambja veikti ģeodēziskie izpētes darbi, lai noskaidrotu, kā labāk un cik reāli ir iespējama masta balstpamata izbūve.

Karoga izvietojuma vieta tika noskaidrota interaktīvā iedzīvotāju balsojumā 2014.gada nogalē - par atbilstošāko tika atzīts AB dambis. Pērn novembrī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) aģentūrai LETA pauda bažas par tā izvietošanu uz AB dambja, to skaidrojot ar drošības apsvērumiem. Tomēr sanāksmē pērn decembrī biedrība un pašvaldība vienojās, ka karogu izvietos uz AB dambja.

Rīgas domes opozīcijas deputāts Andris Lācis (VL-TB/LNNK) domes sēdē taujāja, kāda būs šī lēmuma ietekme uz pašvaldības budžetu. Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāvis Ernests Saulītis sacīja, ka pašlaik uzturēšanas un apsaimniekošanas izmaksas nav aplēstas, tās būšot zināmas pēc objekta nodošanas ekspluatācijā. Lācis pārmeta, ka dome kārtējo reizi pieņem lēmumu, neapzinoties, kāda būs tā ietekme uz budžetu, un balsojumā šajā jautājumā atturējās.

Jau ziņots, ka monumentālā Latvijas karoga izbūvi uz AB dambja finansēs četri mecenāti - uzņēmēji Armands Garkāns, Juris Kravalis, Jānis Kols un Māris Martinsons - un projekta kopējās izmaksas varētu būt ap 220 000 eiro, aģentūrai LETA pastāstīja biedrības Latvijas karogs valdes priekšsēdētājs un projekta idejas autors Rihards Kols.

Paredzēts, ka darbs pie karoga masta izbūves tiks sākts 2016.gada janvārī, un plānots, ka tas ilgs aptuveni līdz gada beigām.

Latvijas karogs ir unikāls ilgtermiņa projekts - līdz Latvijas simtgades sagaidīšanai 2018.gadā iecerēts valstij simboliskās, labi pārredzamās un nozīmīgās vietās Rīgā un Latvijas novadu centros izvietot monumentālus Latvijas karogus. Projekta realizācijā galvenokārt tiek iesaistīta sabiedrība, kā arī eksperti, atbildīgās valsts un pašvaldību institūcijas, aicinot atlasīt labākās un piemērotākās vietas karogu izvietošanai gan Rīgā, gan Latvijas reģionos.

Pirmā pilsēta, kurā šāds karogs tika uzstādīts, ir Ogre. Līdz Latvijas simtgadei iecerēts uzstādīt vairākus lielizmēra karogus vairākās valsts pilsētās, kā arī novados un pašvaldībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas