Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pavasarīgāku laiku Latvijā var gaidīt jaunās nedēļas otrajā pusē

Jaunās nedēļas otrajā pusē Latvijā atnāks pavasarīgs laiks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Aizvadītā nedēļa Latvijā aizritēja ar mainīgiem laika apstākļiem - valsti šķērsoja vairākas nokrišņu zonas un vietām jau iestājās meteoroloģiskais pavasaris.

Arī jaunnedēļ bieži būs novērojami nokrišņi, gaisam kļūstot siltākam, sniegs pāries lietū. Gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies, un no nedēļas vidus gan nakts, gan dienas stundās tā būs virs nulles.

Nedēļas izskaņā gaiss varētu iesilt līdz pat +10 grādiem. Atlikusī sniega sega daudzviet izkusīs vai samazināsies. Arvien vairākās Latvijas vietās iestāsies meteoroloģiskais pavasaris.

Nakts uz pirmdienu vēl būs augsta, bet pirmdiena būs mākoņaina. Dienas lielākā daļa paies bez nokrišņiem, vien vakarā dienvidrietumu rajonos gaidāms neliels slapjš sniegs, sniegs. Nakts stundās gaisa temperatūra būs -1, -6 grādu robežas, bet vietām austrumu rajonos tā varot tuvoties par -14 grādiem.

Otrdien un trešdien bieza mākoņu sega aizklās debesis. Palaikam gaidāmi nokrišņi - otrdien galvenokārt gaidāms slapjš sniegs, bet trešdien daudzviet nokrišņi pāries lietū.

Dominēs lēns vējš, tādēļ otrdienas vakarā atsevišķos rajonos veidosies migla, tomēr trešdien dienas vidū vējš piekrastē pastiprināsies no dienvidu puses un pūtīs lēni līdz mēreni. Minimālā gaisa temperatūra naktīs būs +1, -4 grādu robežās, savukārt dienās gaiss iesils līdz -1, +4 grādiem.

Ieplūstot siltākam gaisam, nedēļas otrajā pusē laiks kļūs pavasarīgs. Visā Latvijā atsevišķās dienās palaikam gaidāmi nokrišņi, lielākoties - lietus.

Gan naktīs, gan dienās gaisa temperatūra būs virs nulles, diennakts tumšajās stundās minimālā gaisa temperatūra gaidāma 0, +5 grādu robežās, bet dienās termometra stabiņš vietām varētu pakāpties līdz +10 grādu atzīmei.

Tuvākajās dienās turpināsies ledus kušana, lūšana un iešana. Daudzos upju posmos ledus jau ir pacelts. Nedēļas nogalē intensīva ledus iešana bija Lielupē, ir plaši applūdušas palienes un zemākās vietas Lielupes baseinā. Spēkā ir dzeltenās pakāpes brīdinājums par augstu ūdens līmeni/\.

Atsevišķos upju posmos ledus ir pacelts, veidojas piekrastes vaļumjoslas. Daudzviet austrumdaļas upēs joprojām saglabājušies ledus un vižņu sablīvējumi, zem ledus vižņu slānis, kas tuvākajās dienās turpinās izskaloties.

Nedēļas nogalē Daugavā ūdenslīmenis sācis pakāpeniski paaugstināties, bet citās upēs ūdenslīmeņa kāpums bijis straujāks, visstraujākais tas bija Lielajā Juglā pie Zaķiem, kur ūdenslīmeņa kāpums bijis par 1,38 metriem.

Tuvākajās dienās turpināsies atkusnis, kusīs sniegs, palielināsies upju notece un paaugstināsies ūdenslīmenis, plašāk applūdīs upju palienes, gaidāma arī zemāko vietu applūšana. Upēs turpināsies ledus lūšana un iešana, tās laikā iespējamas krasākas ūdenslīmeņa svārstības, kā arī sastrēgumu veidošanās. Turpinoties atkusnim, nākamajā nedēļā straujāk paaugstināsies ūdenslīmenis arī austrumdaļas upēs un ies ledus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas