Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Patvēruma meklētājiem no Grieķijas un Itālijas piešķirts bēgļa un alternatīvais statuss

Aprīlī uz Latviju pārvietotajām ģimenēm no Grieķijas un pārceltajām personām no Itālijas piešķirts bēgļa un alternatīvā statuss, informē Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP).

Bēgļa statusu saņēmušas piecas personas no Irākas, taču 12 personām no Sīrijas un Eritrejas piešķirts alternatīvais statuss. Pārvietotās irākiešu un sīriešu ģimenes ieradās no Grieķijas, savukārt eritrejieši tika pārcelti no Itālijas. 

Ģimenēm dzīvesvieta vēl tiek meklēta un tās pašlaik vēl uzturas Patvēruma meklētāju centrā Muceniekos.

Bēgļa statusu piešķir bez noteikta termiņa, bet alternatīvo – uz gadu. Ja situācija personas ar alternatīvo statusu izcelsmes valstī nav mainījusies tādā mērā, ka aizsardzība viņai vairāk nav nepieciešama, personai atkārtoti tiek izsniegta termiņuzturēšanās atļauja uz gadu.

Jau ziņots, ka aprīļa vidū uz Latviju Eiropas Savienības pārvietošanas programmas ietvaros no Grieķijas tika pārvietotas divas ģimenes no Sīrijas un divas no Irākas, tai skaitā septiņi nepilngadīgi bērni, savukārt no Itālijas tika pārcelti divi eritrejieši. 

Alternatīvo statusu var piešķirt personai, ja ir pamats uzskatīt, ka personai tās mītnes zemē draud nāves sods vai miesas sods, spīdzināšana, necilvēcīga vai pazemojoša izturēšanās vai pazemojoša sodīšana, ir smagi un individuāli draudi, kas apdraud dzīvību vai veselību plaši izplatītas vardarbības dēļ starptautisku, ārējo vai iekšējo bruņoto konfliktu gadījumā. 

Savukārt bēgļa statusu piešķir personām, kuras savā mītnes zemē pamatoti baidās no vajāšanas rases, reliģijas, tautības, sociālās piederības vai politiskās pārliecības dēļ un, ja iepriekš minēto iemeslu dēļ, persona nespēj vai nevēlas izmantot attiecīgās valsts tiesisko aizsardzību, un persona atrodas ārpus šīs valsts teritorijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas