Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pastmarkas ar nominālu latos varēs izmantot gadu no eiro ieviešanas

Pastmarkas un citas pasta apmaksas zīmes ar nominālvērtību, kas izteikta tikai latos, būs izmantojamas pasta pakalpojumu apmaksai 12 mēnešus no eiro ieviešanas dienas - tātad visu 2014.gadu.

Trīs mēnešus pirms eiro ieviešanas noritošajā paralēlās cenu atspoguļošanas periodā arī pastmarkas tiks izdotas ar paralēlo nominālu - pirmā pastmarku sērija ar paralēlo nominālu varētu iznākt šā gada 8.oktobrī, teikts Latvijas Pasta sagatavotajās pastmarku eiro ieviešanas vadlīnijās.

Pastmarkas un citas pasta apmaksas zīmes ar nominālvērtību, kas izteikta gan latos, gan eiro, būs izmantojamas arī pēc paralēlās latu un eiro atspoguļošanas perioda beigām, tas ir, neierobežotu laiku.

Vadlīniju projektu par pastmarku un citu pasta apmaksas zīmju pielāgošanu eiro valūtai sagatavojis Latvijas Pasts, un dokumenta apspriešana noritēs līdz janvāra vidum. Ar vadlīniju projektu var iepazīties eiro ieviešanas procesam veltītajā vietnē "eiro.lv".

Kā ziņots, Latvija eirozonai vēlas pievienoties no 2014.gada janvāra. Tuvākajā laikā mūsu valsts lūgs Eiropas Komisiju un Eiropas Centrālo banku sniegt ārpuskārtas konverģences novērtējumu jeb novērtēt Latvijas ekonomikas gatavību uzņemšanai eirozonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas