Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pastāv iespēja, ka premjera amatam virzīs finanšu ministru Reiru

Neoficiāla informācija liecina, ka Vienotības premjera amata kandidāts, kuram varētu piekrist arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, būs finanšu ministrs Jānis Reirs, sestdienas vakarā vēstīja raidījums TV3 Ziņas.

Plānots, ka jau pirmdien par Reira kandidatūru spriedīs Vienotības valde, bet trešdien sarunas ar potenciālajiem augstā amata kandidātiem sāks Valsts prezidents Raimonds Vējonis, vēstīja raidījums.

Šobrīd Reirs atrodas atvaļinājumā ASV, taču atgriezīsies svētdien. Pagaidām gan Reirs vēl nav piekritis  kļūt par premjeru, taču Saeimas aizkulisēs tiekot runāts, ka viņš savu viedokli varētu būt mainījis, ziņoja raidījums.

Vienotība par šo jautājumu varētu spriest pirmdien valdes sēdē. 

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis raidījumam teica, ka kulāros ir dzirdēts par Reira iespējamo kandidatūru. "Cilvēks ir politikā pieredzējis, ilgstoši bijis Saeimas deputāts, ministrs. Kā viņam veiktos būt par valdības vadītāju, man ir grūti pateikt, jo esošajā valdībā no uzņēmēju puses viņš tika vērtēts samērā kritiski. Mūsu attieksme pret viņu ir neitrāla. Ja viņš reāli tiks nominēts, tad tiksimies ar viņu runāsim, spriedīsim, skatīsimies, kāds viņam ir redzējums," telefonsarunā raidījumam norādīja Brigmanis.

Kā vēstīts, Vējonis nākamnedēļ plāno uzrunāt iespējamos kandidātus valdības vadītāja postenim, un koalīcijas politiķi prognozē, ka nākamais premjerministrs, visticamāk, būs Vienotības pārstāvis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas