Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Pasažieru vilciens pēc pāris mēnešiem gatavojas ieviest e-talonu

Uzņēmums "Pasažieru vilciens" (PV) un "Rīgas karte" (RK) pašlaik runā par mierizlīgumu e-talona lietā, lai sistēmu varētu ieviest vilcienos. Optimistiskā scenārija gadījumā e-talonu plānots ieviest pēc pāris mēnešiem, biznesa portālu "Nozare.lv " informēja PV.

PV ir saņēmis RK piedāvāto mierizlīguma projektu, un uzņēmuma speciālisti to izskata un tuvākajās dienās, ja nebūs nekādu lielu domstarpību, tas tiks parakstīts, un atsāksies projekta ieviešana.

Saskaņā ar plānoto darbu grafiku astoņu nedēļu laikā no brīža, kad tiks atjaunots savstarpējais līgums, notiks tehniskie darbi e-talonu sistēmas ieviešanai vilcienos, papildus vēl plānota arī sistēmas testēšana, taču vismaz no PV puses ir pārliecība, ka dažu mēnešu laikā tehniskās lietas varēs sakārtot un uzsākt e-talonu lietošanu vilcienos Rīgas robežās.

Vispirms tiks atjaunota e-talonu tirdzniecība dzelzceļa kasēs, pēc tam paveikti nākamie darbi, lai ar e-talonu var norēķināties arī vilcienā, skaidro uzņēmumā PV.

Biļešu cenas PV pārskatīt nevajadzēs, jo jau pašlaik Rīgas robežās, neatkarīgi no attāluma, biļete vilcienā maksā 50 santīmus - tikpat, cik biļete trolejbusā, autobusā vai tramvajā. Tas ir - vienalga, vai brauc līdz Zemitāniem vai Ziemeļblāzmai, biļete maksā 50 santīmus, uzsver uzņēmumā.

Turpmākajos mēnešos tiks sniegta informāciju par ieviešanas gaitu un precīzāku laiku, kad e-talona lietošanu varētu uzsākt.

Viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ PV atgriezies pie šī projekta, ir pasažieru izteiktā vēlme izmantot e-talonus vilcienos, jo tas esot daudz ērtāk, nekā izmantot divas dažādas biļetes. Decembrī PV aptaujājis 4300 esošos vilcienu pasažierus visos maršrutos. Uz jautājumu, kāda veida biļeti jūs vēlētos iegādāties nākotnē, 27% aptaujāto atbildēja - e-talonu. Ja analizē pa līnijām, tad Rīga-Saulkrasti pasažieru vidū e-talonu vēlētos iegādāties 35%, Rīga-Tukums - 32%, Rīga-Jelgava - 31% un Rīga-Aizkraukle - 30% pasažieru.

E-talons esot aktuāls cilvēkiem, kas izmanto elektrovilcienus Pierīgas un Rīgas zonā. Aptaujas dati esot būtiski rādītāji, kas PV jāņem vērā, ja grib noturēt un pat palielināt pasažieru skaitu, uzsver uzņēmumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas