Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pasaules Brīvo latviešu apvienību atkal vadīs Kukainis

Par Pasaules Brīvo latviešu apvienības (PBLA) vadītāju atkārtoti ievēlēts latviešu sabiedriskais darbinieks ASV un inženieris Jānis Kukainis. Viņa pilnvaru termiņš būs līdz 2013.gada beigām, Diena uzzināja PBLA.

J.Kukainis amatā nomainīs līdzšinējos PBLA valdes priekšsēžus Mārtiņu Sausiņu (2008-2011) un Intu Rupneru (2011).

J.Kukainis ir PBLA valdes loceklis kopš 1996. gada (ar pārtraukumu), PBLA valdes priekšsēdis iepriekš bijis laikā no 2002. līdz 2007.gadam, no 1996. līdz 2002.gadam (ar pārtraukumu) viņš vadījis Amerikas Latviešu apvienību (ALA). Būdams PBLA NATO darba grupas vadītājs, viņš veicinājis Latvijas integrāciju NATO. 2000.gadā apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni, bet 2004.gadā - ar Viestura ordeni. Latviešu sabiedrība ārzemēs, jo īpaši Amerikā, J.Kukaini labi pazīst kā dedzīgu, strādīgu latviešu patriotu un ciena kā tiešu un noteiktu vadītāju, norādīja PBLA.

Par PBLA priekšsēža vietnieci ievēlēta latviešu sabiedriskā darbiniece Vācijā un zvērināta advokāte Dace Lutere-Timmele. D.Lutere-Timmele dzimusi Vācijā, advokāte kopš 1994. gada, komerctiesību un ES tiesību speciāliste, kā Eiropas Komisijas juridiskā eksperte konsultējusi Saeimu ES tiesību pārņemšanas jautājumos, pastāvīgi dzīvojusi Rīgā no 1998. līdz 2001.gadam. 2011.gadā D.Lutere-Timmele bija Eiropas juristu sieviešu asociācijas viceprezidente.

D.Lutere-Timmele ir PBLA valdes locekle kopš 2007.gada. Kopš 2004. gada viņa ir Latviešu Kopības Vācijā padomes priekšsēdētāja, no 2006. līdz 2011.gadam – Eiropas Latviešu apvienības (ELA) priekšsēde, bet kopš 2011. gada – ELA vicepriekšsēde. Būdama PBLA Pilsonības likuma grozījumu darba grupas locekle, D.Lutere-Timmele palīdzējusi izstrādāt PBLA viedokli dubultpilsonības jautājumā un to skaidrot Latvijas valsts institūcijām un sabiedrībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas