Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Parlamentāriete nemierā ar NEPLP un tās vadītāju

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) Nacionālajai plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) pārmet vilcināšanos vairākas jomas regulējošu likumu grozījumu izstrādē un darbu izpildes termiņu pārkāpšanu, risinot valstiski svarīgus jautājumus.

Viņa pauž neizpratni arī par to, ka NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants nav piedalījies vairākās komisijas sēdēs pēc kārtas: "Kad skatījām jautājumu par bezmaksas virszemes apraidi pēc nākamā gada janvāra, bija ieradušies pat Satversmes aizsardzības biroja un Aizsardzības ministrijas pārstāvji, bet Dimanta kungs - ne, jo tajā laikā viņam esot bijis jāvada lekcijas. Jāsaprot, ka darbs padomē ir viņa un pārējo padomes locekļu tiešie pienākumi, kam jābūt prioritāriem, taču daudzi tos mēģina savienot ar citiem amatiem," norāda Mūrniece.

Dimants Dienai skaidro, ka studentiem lasot tikai divas lekcijas nedēļā. Nodarboties ar zinātnisko darbību un lekciju lasīšanu amatpersonai ļauj arī likums, ja vien tas negatīvi neietekmē darba pienākumu atbilstošu izpildi un nerada interešu konfliktu. NEPLP priekšsēdētājs norāda, ka piedalās visās komisijas sēdēs, kur tiek aicināts personīgi. "Ir noteikta kārtība, kā savā starpā sazinās un sadarbību organizē valsts iestādes. Ja nepieciešama mana dalība - aicinājuma vēstulē tā arī jānorāda. Taču Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija parasti aicina izvirzīt kādu no pārstāvjiem - tā kā atbildības jomas padomē ir sadalītas, ikreiz deleģējam to locekli, kurš vislabāk pārzina skatāmo jautājumu," skaidro Dimants un piebilst: "Šobrīd iznāk, ka sēdēs mani gaida, taču nesauc."

Domstarpības abām pusēm radušās arī par veidu, kā palielināt bezmaksas virszemes apraidē pieejamo kanālu skaitu, kā arī izstrādājamiem grozījumiem Elektronisko plašsaziņa līdzekļu likumā.

Visu Kristīnas Putincevas rakstu Strīdas, kam jāizstrādā svarīgi priekšlikumi lasiet ceturtdienas, 24.oktobra laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas