Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Parakstīts līgums par paviljona īri Latvijas dalībai izstādē Expo 2020 Dubai

Parakstīts līgums par paviljona īri Latvijas dalībai starptautiskajā izstādē Expo 2020 Dubai, aģentūrai LETA pavēstīja Ekonomikas ministrijā (EM).

Līgumu parakstījusi Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) vēstniece Latvijā Hanāna Halfāna Ubaidu Alī Almadhanī un EM valsts sekretāra vietnieks, Latvijas oficiālais pilnvarotais pārstāvis izstādē Expo 2020 Dubai Raimonds Aleksejenko.

Ministrijā atzīmēja, ka starptautiskā izstāde Expo 2020 Dubai Dubaijā sākotnēji bija plānota no šā gada 20.oktobra līdz 2021.gada 10.aprīlim, taču Covid-19 izplatības dēļ izstādes norise pārcelta uz laika periodu no 2021.gada 1.oktobra līdz 2022.gada 31.martam.

Noslēgtais īres līgums paredz, ka Latvija izstādē piedalīsies, izmantojot jau iepriekš izbūvētu paviljonu, kas tiks iekārtots atbilstoši izstādes tematikai, kurā tiks izvietotas Latvijas ekspozīcijas un organizēti biznesa un kultūras pasākumi.

Tikšanās laikā ar AAE vēstnieci Aleksejenko uzsvēra, ka starptautiskā izstāde Expo 2020 Dubai ir nozīmīgs pasākums gan Latvijai, gan pasaulei kopumā, jo tas, iespējams, būs pirmais globālais pasākums pēc Covid-19 krīzes pārvarēšanas un tam būs liela loma valstu ekonomiku atveseļošanās kontekstā. 

EM uzsvēra, ka Latvijas dalības izstādē mērķis ir veicināt Latvijas atpazīstamību gan Tuvo Austrumu reģionā, gan arī pasaules mērogā, tādējādi veicinot Latvijas uzņēmumu konkurētspēju un eksportspēju, kā arī ārvalstu investīciju piesaisti.

Vienlaikus tikšanās laikā pārrunātas aktualitātes izstādes organizēšanā, tostarp Aleksejenko informēja par jauno Latvijas dalības organizēšanas modeli, kurā aktīvu lomu uzņēmusies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA). 

Tikšanās piedalījās arī Latvijas vēstnieks AAE Atis Sjanīts, Ārlietu ministrijas Ārējās tirdzniecības un ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas departamenta direktors Zigmārs Zilgalvis, Expo 2020 Dubai izstādes valstu menedžeris Madžeds Al Suvaidi un LLIAA Ārējās ekonomiskās pārstāvniecības AAE vadītāja Inga Ulmane.

LETA jau aprīlī vēstīja, ka izstāde pārcelta uz laika periodu no 2021.gada 1.oktobra līdz 2022.gada 31.martam, saglabājot nosaukumu Expo 2020 Dubai.

Iepriekš valdība lēma Latvijas dalībai Expo 2020 no valsts budžeta atvēlēt 4,4 miljonus eiro. Tomēr vēlāk, lemjot lauzt līgumu ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) par valsts dalības rīkošanu izstādē, tika rasts risinājums, kas paredz, ka Latvija paviljonu īrēs no AAE. Tādējādi Latvijas izmaksas dalībai Expo 2020 saruka līdz 1,4 miljoniem eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas