Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Par nelicencētas programmatūras izmantošanu uzsākti jau 29 kriminālprocesi

Pēc vairākkārtējām policijas pārbaudēm šogad pret uzņēmumiem par nelegālas programmatūras lietošanu uzsākti jau 29 kriminālprocesi, informē autortiesību aizstāvji no The Software Alliance (BSA).

Pieķertie uzņēmēji visbiežāk esot lietojuši nelicencētas "Microsoft Office", "Tildes Birojs" un dažādas specifiskas programmas kā "AutoCAD". Tāpat arī daudzās policijas pārbaudēs fiksēta nelegāli iegūta mūzika un filmas.

Zīmīgi, ka visām uzskaitītajām programmām ir pieejamas bezmaksas alternatīvas, piemēram, "OpenOffice", kas, acīmredzot, nav guvis tik lielu popularitāti un uzņēmēji drīzāk izvēlas nelegāli lietot ierastās programmas, norāda BSA.

"Pēc pārkāpuma fiksēšanas negodīgie uzņēmēji izvēlas samaksāt nepieciešamās summas programmatūras licencēšanai," paziņojumā medijiem norāda BSA pilnvarotā pārstāve Latvijā Ingrīda Veikša.

Trīs kriminālprocesi šogad ierosināti arī pret datorprogrammu mazumtirgotājiem, kuri esot par pircēju maskētam policijas darbiniekam centušies pārdot nelicencētu programmatūru. Ar diviem no trim tirgotājiem esot noslēgti izlīgumi.

BSA ir globāla programmatūras industrijas intereses pārstāvoša organizācija. Starp BSA biedriem ir vairāk nekā 70 globālu uzņēmumu, kuri ik gadu investē miljardus dolāru dažādu programmatūras risinājumu izveidē. Asociācija Latvijā darbojas kopš 2001.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas