Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Par naida kurināšanu piespriež nosacītu brīvības atņemšanu uz gadu

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa šodien piespriedusi Andrejam Kitajevam brīvības atņemšanu uz vienu gadu ar pārbaudes laiku uz vienu gadu par sociālajos tīklos izplatītu naidīgu aicinājumu uz sacelšanos pret latviešiem, aģentūru LETA informēja tiesas pārstāve Elīna Zača. 

Tāpat tiesa nosprieda piedzīt no apsūdzētā 44 eiro par valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības sniegšanu. Zača skaidroja, ka par soda mēru tika panākta vienošanās starp apsūdzēto un prokuroru. 

Apsūdzētais atzinis sevi par vainīgu viņam inkriminētajā noziedzīgajā nodarījumā. Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošais spriedums, viņš, atrodoties savā dzīvesvietā, lietojot datoru ar interneta pieslēgumu, autorizējās savā profilā interneta vietnē Facebook, kurā bija reģistrējies ar segvārdu Satarial Hellrider. Būdams naidīgi noskaņots pret latviešu tautas pārstāvjiem, ar nodomu izraisīt naidu un nesaticību latviešu un krievu tautai piederīgo vidū, viņš nolēma ievietot automatizētajā datu apstrādes sistēmā ierakstus, kas pēc satura un būtības ir vērsti uz nacionālā, etniskā naida un nesaticības izraisīšanu. 

Facebook lapā Kitajevs veica vairākus ierakstus, tostarp "Piedāvāju sarīkot Latvijas Maidanu", "Esmu gatavs sacelšanai pret latviešiem", "Piedāvāju izveidot karu. Sākumā ar Latviju, vēlāk - ar Eiropas Savienību". Savus ierakstus Kitajevs papildināja arī ar naidīga rakstura bildēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas