Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par jauno Kurzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāju ievēlēts Saldus mērs

Piektdien Kurzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdē pašvaldību vadītāji un vadītāju vietnieki par jauno Attīstības padomes priekšsēdētāju ievēlējuši Saldus novada domes priekšsēdētāju Māri Zustu (LZP), aģentūru LETA informēja Kurzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Homka.

Viņš amata pienākumus pildīs līdz 2024.gada 8.martam.

Savukārt Attīstības padomes vietnieka pienākumus turpinās pildīt Dienvidkurzemes novada domes priekšsēdētājs Aivars Priedols (ZZS).

Homka informēja, ka pirms Attīstības padomes sēdes notika arī Kurzemes pašvaldību priekšsēdētāju kopsapulce, kas, ņemot vērā izmaiņas vairāku pašvaldību vadībā, ievēlēja jaunus Attīstības padomes pastāvīgos locekļus un viņu aizvietotājus.

Kā Attīstības padomes pastāvīgā locekle no Kuldīgas novada apstiprināta novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska ("Kuldīgas novadam"), Liepāju kā pastāvīgā locekļa aizvietotājs pārstāvēs Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Salvis Roga (LRA), savukārt saistībā ar izmaiņām Talsu novada pašvaldības vadībā kā jaunie pārstāvji apstiprināti Talsu novada domes priekšsēdētāja Eva Kārkliņa kā pastāvīgā locekle un domes priekšsēdētājas vietnieks Aldis Pinkens (JV) kā pastāvīgā locekļa aizvietotājs.

Pēc Kurzemes pašvaldību vadītāju kopsapulces un Attīstības padomes priekšsēdētāja ievēlēšanas Kurzemes plānošanas reģiona Attīstības padome jaunajā sastāvā kopā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietnieci Ilzi Ošu un citiem VARAM pārstāvjiem pārrunāja par jaunā Pašvaldību likuma neskaidrajiem jautājumiem, kā arī apsprieda citas aktualitātes.

Attīstības padome ir Kurzemes plānošanas reģiona lēmējinstitūcija, ko veido astoņi pārstāvji - pa vienam no katras Kurzemes plānošanas reģiona pašvaldības. Attīstības padomes pastāvīgo locekļu un to aizvietotāju, ja tādus pašvaldības ir izvirzījušas, ievēlēšana notiek Kurzemes plānošanas reģionā ietilpstošo pašvaldību priekšsēdētāju kopsapulces laikā.

Kurzemes plānošanas reģions ir viens no pieciem plānošanas reģioniem, kas izveidots 2006.gada jūnijā ar mērķi - nodrošināt reģiona attīstības plānošanu, koordināciju, pašvaldību un citu valsts pārvaldes iestāžu sadarbību - un sastāv no lēmējorgāna - Kurzemes reģiona Attīstības padomes - un izpildinstitūcijas - administrācijas. Kurzemes plānošanas reģionu veido astoņas pašvaldības - divas valstspilsētas - Liepāja un Ventspils - un seši novadi - Dienvidkurzemes, Kuldīgas, Saldus, Talsu, Tukuma un Ventspils novads.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas