Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

papildināts (20:03) - Ūdens līmenis Rīgā naktī lēnām pazemināsies; vējš nepārsniedz 20 m/s

Ūdens līmenis Rīgā, kas svētdienas priekšpusdienā Daugavā pakāpās 148 centimetrus virs normas un vēlāk nedaudz pazeminājās, vakarā atkal paaugstinājies, bet vairs ne tik augstu kā no rīta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.Ūdens līmenis vakarpusē nav pārsniedzis 130 centimetru atzīmi.

Naktī tas lēnām pazemināsies, prognozē sinoptiķi.Tik augsts ūdens līmenis kā svētdien Rīgā un pārējā Latvijas piekrastē nav bijis astoņus gadus. 2007.gada 15.janvārī ūdens līmenis Andrejostā, Rīgā, pacēlās 214 centimetru virs ierastās atzīmes. Toreiz tika evakuēti 20 iedzīvotāji no applūdušajām vietām Bolderājā, Buļļu salā, Lucavsalā un Jaunciemā, liecina informācija aģentūras BNS arhīvā.Rietumu vēja ātrums brāzmās svētdienas vakarā Latvijā vairs nepārsniedz 15-20 metru sekundē. Daudzviet snieg.Gaisa temperatūra pazeminājusies līdz +1..-1 grādam, bet Igaunijā - jau līdz -7 grādiem. Autoceļi apledojuši.Jau ziņots, ka gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz 0..-5 grādiem, valsts ziemeļaustrumu daļā pirmdienas rītā gaidāms sals līdz -8 grādiem. Naktī vēl daudzviet snigs un putinās.


Pirmdien vējš pierims, bet pirmdienas vakarā sāks pastiprināties dienvidu vējš. Palaikam snigs un puteņos, pirmdien starp mākoņiem parādīsies saule. Minimālā gaisa temperatūra Rīgā būs -2..-3 grādi, līdz ar to apledos visas ielas un ietves.

Līdz svētdienas vakaram Rīgā un citviet Vidzemes piekrastē saglabāsies ļoti augsts ūdens līmenis, iespējama jaunu teritoriju applūšana.

Jau vēstīts, ka svētdienas rītā Liepājas ostā vējš brāzmās sasniedza 31 m/s. Rucavā vēja brāzmas sasniedza 27 m/s, Ventspilī 26 m/s, Liepājas pilsētā 25 m/s.

 Ūdens līmenis Daugavgrīvā, Rīgā, svētdien pēc plkst.10 pakāpās 135 centimetrus (cm) virs normas, bet Andrejostā - pat 148 cm virs vidējā rādītāja, un tā ir augstākā atzīme kopš 2007.gada 15.janvāra, liecina LVĢMC dati.

Iepriekš sinoptiķi tik augstu ūdens līmeni nebija prognozējuši.

Ļoti augsts ūdens līmenis svētdien bija visā Rīgas līča piekrastē, īpaši Vidzemes piekrastē, kā arī jūrā ietekošo upju lejtecēs. Ūdens līmenis vietām pakāpies aptuveni pusotru metru virs normas, izraisot zemāko vietu applūšanu.

Citviet atklātās jūras piekrastē ūdens līmenis pārsniedzis postošās 2005.gada vētras rekordu.

Latvijas Valsts ceļi informē, ka pievakarē vietām braukšanas apstākļi ir apgrūtināti sniega un apledojuma dēļ. Vakarā un naktī joprojām lielākoties būs mākoņains laiks. Valsts lielākajā daļā gaidāmi ilgstoši nokrišņi: slapja sniega, sniega, vietām arī puteņa veidā. Puteņa laikā redzamība pasliktināsies no 500-1000 m. Ceļi būs slideni.

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti sekojošos ceļa posmos:

  • Siguldas virzienā no Vangažiem – Raunas pagriezienam;
  • Valmieras virzienā no Murjāņiem – Braslas tiltam un Stalbes – Valkai;
  • Liepājas virzienā no Saldus – Skrundai;
  • Ventspils virzienā no Kūdras – Ventspilij;
  • Gulbenes virzienā no Aiviekstes – Gulbenei;
  • Kuldīgas virzienā no Talsiem – Kuldīgai;
  • Kandavas virzienā no Līgām – Veģiem.

Uz reģionālajiem autoceļiem braukšana apgrūtināta Rīgas, Cēsu, Limbažu, Madonas, Saldus, Talsu, Tukuma, Valmieras un Ventspils apkaimēs.

Ceļu uzturēšanas darbos svētdien iesaistītas ap 100 Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veic slideno posmu kaisīšanu un brauktuvju attīrīšanu no sniega.

Papildināta informācija 1.-6.rindkopā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vietām sauli brīžiem aizsedz mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinopti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas