Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

papildināts (18:27) - Latvijas zvejas produktu eksportu uz Krieviju varētu asākt tikai pēc atkārtotām pārbaudēm

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ir saņēmis Krievijas Federālā veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta gala ziņojumu par šī gada maijā veiktajām Latvijas zvejas produktu apstrādes uzņēmumu pārbaudēm. Tajā norādīts, ka Latvijas zvejas produktu ražotājiem joprojām ir aizliegts savu produkciju eksportēt uz Krieviju, portālu Diena.lv informēja PVD.

Krievijas veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests ir izvirzījis arī papildus prasības, tostarp - PVD ir jāveic visu uz Krieviju un citām Muitas ūnijas valstīm eksportēt tiesīgo Latvijas zvejas produktu apstrādes uzņēmumu papildus pārbaudes, atkārtoti izvērtējot to atbilstību Krievijas un Muitas ūnijas normatīvajiem aktiem.

Noslēdzoties pārbaudēm, PVD ir jāiesniedz dienestam aktualizētu Krievijas un Muitas ūnijas prasībām atbilstošo Latvijas zvejas produktu apstrādes uzņēmumu sarakstu.

Par turpmākajām darbībām, kas saistītas ar ieviesto Latvijas zvejas produktu eksporta aizliegumu, Krievijas atbildīgais dienests lemšot pēc tam, kad PVD iesniegs papildus pieprasīto informāciju. 

PVD ir uzsācis darbu pie pieprasītās informācijas apkopošanas, kā arī pārbaužu plāna sagatavošanas. Kopumā PVD ir jāpārbauda vairāk nekā 40 zvejas produktu ražotāji. 

Biedrības Latvijas Zivrūpnieku savienība prezidents Didzis Šmits aģentūrai LETA sacīja, ka kaut kāda virzība šajā lietā vērtējama pozitīvi. "Darīsim visu, ko PVD ieteiks. Tagad ir skaidri kādi punkti, pie kā jāstrādā. Patlaban nevaru pateikt, vai pēc atkārtotām pārbaudēm izdosies atjaunot eksportu, bet cerības ir visu laiku," norādīja Šmits. 

(pievienota pēdējā rindkopa) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas