Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

papildināts (15:28) - Koncertzāles Palladium un Rimi veikala Lomonosova ielā ekspluatācija apdraudot cilvēku drošību

Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) konstatējis, ka Rīgā ir vēl divas ēkas, kuru ekspluatācija apdraud cilvēku drošību - koncertzāle Palladium un Rimi tirdzniecības centrs Lomonosova ielā 6.

Kā šodien informēja BVKB vadītājs Pēteris Druķis, šajās vietās nav droša konstrukciju nestspēja, kā arī konstatēta patvaļīga būvniecība.

Abu ēku saimniekiem augusta laikā jāiesniedz konkrēti pierādījumi par pasākumiem drošības uzlabošanai.

Kā norādīja ekonomikas ministra Dana Reizniece-Ozola (ZZS), ja tas netiks darīts, šīs vietas nāksies slēgt.

Patlaban šo ēku ekspluatācija nav apturēta tādēļ, ka konstatētie pārkāpumi un defekti nav kritiski, tādēļ ēku īpašniekiem ir dots ļoti īss laiks pārkāpumu novēršanai, sacīja Druķis.

"Ja īpašnieki nesniegs pierādījumus tam, ka riski ir novērsti, BVKB tiks pieņemti lēmumi, visticamāk, par ēku ekspluatācijas pārtraukšanu," piebilda Druķis.

“Norādām, ka darbi, kas atzinumā minēti kā neatļauta būvniecība, ir darbi, kas norit pie esošo skatuves konstrukciju apsekošanas un papildus nostiprināšanas saskaņā ar izstrādātu tehnisko projektu, lai jaunajā sezonā nodrošinātu augsta līmeņa drošību. Būvniecības atļauja netika izņemta, ņemot vērā to, ka veicamie darbi ir uzlabojumi, kas neattiecas uz ēkas būvkonstrukcijām” informē koncertzāles Palladium direktore Linda Andersone.

Šobrīd koncertzāle nav atvērta publiskam apmeklējumam, jo tiek veikta tehniskā apkope, plānotos darbus ir paredzēts beigt 1. septembrī. Koncertzāle savu darbību atsāks 18. septembrī, uzsākot jau piekto savas darbības sezonu, portālu Diena.lv informēja koncertzāles pārstāvji.

Rīgas cirka ēkas saimniekiem, kur līdzīgi pārkāpumi tika konstatēti iepriekš, pierādījumi par pasākumiem drošības uzlabošanai jāiesniedz līdz 7.septembrim.

Kā ziņots, šā gada aprīlī, veicot sabiedrisko ēku apsekošanu, birojs konstatēja, ka Rīgas cirka ēka, kas ir valsts nozīmes kultūras piemineklis, ir ļoti sliktā stāvoklī un tai nekavējoties nepieciešams kapitālais remonts un ēkas nesošo konstrukciju stiprināšanas darbi. BVKB informēja, ka slēdzienā par Rīgas cirka ēkas stāvokli ēkas īpašniekiem tika darīts zināms, ka ēku nedrīkstētu izmantot, norādot, ka ēkas īpašnieks uzņemas pilnu atbildību par iespējamām sekām, kas varētu iestāties. 

Jūlijā izsludināts iepirkuma konkurss par Rīgas cirka ēkas Merķeļa ielā 4 tehnisko izpēti.

Ziņa papildināta ar Palladium viedokli

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas