Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

papildināts (14:44) - Latvijas Radio pārtrauks Saeimas sēžu translācijas

"Lūdzu, apspriediet šo jautājumu frakcijās un dodiet savu atbildi, lai mēs varētu sagatavot atbildi Latvijas Radio, kā mēs redzam šo situāciju par sabiedrības iespējām tikt informētai par to, kas notiek plenārsēdēs," teica Saeimas priekšsēdētāja.
Latvijas Radio (LR) ir informējis Saeimu par to, ka no 10.februāra pārtrauks Saeimas plenārsēžu translācijas, ceturtdien Saeimas sēdes noslēgumā paziņoja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība).

LR vēstulē Saeimai paziņojis, ka no 10.februāra pārtrauks sēžu translācijas LR 5 ēterā Rīgā un ap to, kā arī LR 3.kanālā ārpus Rīgas.

Āboltiņa aicināja visas Saeimas frakcijas apspriest šo situāciju un sniegt vērtējumu par to.

Pašlaik spēkā esošā Saeimas Kārtības ruļļa 77.panta otrā daļa gan paredz, ka atklātās sēdes un atbildes uz deputātu jautājumiem pārraida valsts radio.

LR valdes loceklis Jānis Siksnis vēstulē Saeimai, kuras teksts nonācis Diena.lv rīcībā, skaidrojis, ka iepriekšējos gados Saeimas sēdes translētas LR ēterā, ko "varētu uzskatīt par sava veida vēsturisku tradīciju, ko lielā mērā noteikuši līdzšinējie radio klausīšanās paradumi". Tomēr līdz ar interneta izplatību tie strauji mainījušies.

Siksnis skaidrojis, ka Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome atbalstījusi LR5 programmas maiņu, lielu uzsvaru liekot uz jauniešu programmas attīstību, un Saeimas sēžu translācijas neatbilstot jauniešu auditorijas interesēm.

"Uzskatu, ka, būtiski mainot LR5 kanāla skanējumu, šāda prakse turpmāk nebūtu vēlama, jo Saeimas translāciju saturs neatbilst plānotajam radiostacijas formātam un vairuma jauniešu auditorijas vecumā no 15 līdz 30 gadiem interesēm. (..) Jāpiebilst, ka šāds pienākums nav noteikts nevienā no Radio darbību regulējošajiem dokumentiem un to neparedz neviens no noslēgtajiem līgumiem," norādījiS Siksnis.

Tomēr sabiedrība par Saeimas plenārsēžu norisi varēšot uzzināt arī LR5 ēterā ziņu, informatīvi izglītojošo un kultūras raidījumu blokā. Vienlaikus Saeimas plenārsēžu translācijas turpināšoties arī Latvijas Radio mājaslapā, paudis Siksnis.

Pašlaik LR tiešraidē Saeimas plenārsēžu translācijas tiešraidē ik ceturtdienu var klausīties LR 5 ēterā FM 93,1, bet citviet Latvijā - LR 3 Klasika vilnī.

Audio un video tiešraides no Saeimas plenārsēdes skatāmas un klausāmas Saeimas mājaslapā, kur atrodams arī plenārsēžu ierakstu arhīvs.

Jau vēstīts, ka LR, apvienojot mūzikas platformu Pieci.lv ar pašlaik FM 93,1 frekvencē skanošā radio NABA raidījumiem un jauno žurnālistu darbnīcu 39.kabinets, šā gada laikā cer iekarot piektdaļas jeb apmēram 100 000 jauniešu auditoriju vecumā no 15 līdz 30 gadiem.

Jaunā Latvijas Radio 5 (LR5), kuras izveidei šā gada budžetā atvēlēti vairāk nekā 500 000 latu, koncepcija balstās faktā, ka tā būs multimediju platforma līdz ar interneta iespējām, nevis tikai FM frekvencē skanošs radio, iepriekš Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Valstiskās audzināšanas apakškomisijas sēdē izklāstīja Siksnis.

Pievienota 5.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas