Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 25. jūnijs
Maiga, Milija

papildināts (14:13) - Drošības policija pēc nopratināšanas atbrīvojusi Gapaņenko

Drošības policija (DP) otrdien aizturēja prokrievisko aktīvistu Latvijas Nepilsoņu kongresa vadītāju Aleksandru Gapoņenko, trešdien viņš pēc nopratināšanas atbrīvots, portālu Diena.lv informēja Drošības policija.

Saistībā pret Gapoņenko sākto kriminālprocesu DP otrdien aizturēja Aleksandru Gapoņenko un veica tiesas sankcionētu kratīšanu vairākos objektos, kur tika izņemti dažādi priekšmeti par pamatu Gapaņenko darbībām, kas apzināti vērstas uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu.

Pēc nopratināšanas Gapoņenko tika atbrīvots, taču kriminālprocesa ietvaros viņam ir piemērots statuss persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess

Plašākus komentārus DP patlaban atturas sniegt.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Gapoņenko, viņš ticis aizturēts par sociālajā tīklā Facebook 16.martā publicēto ierakstu, kur pausts, ka "ASV tanku mērķis ir kontrolēt krievu aktīvistus Latvijā". Gapoņenko norādīja, ka DP viņu bija aizturējusi uz 14 stundām, un aizturēšanas laikā Gapoņenko bija pieteicis badastreiku, protestējot pret šādām rīcībām.

Gapoņenko uzskata, ka aizturēšana bija tikai iegansts, lai pārbaudītu viņam piederošos datu nesējus un iegūtu DP interesējošo informāciju.

Pats Gapoņenko esot aizturēts, kad bijis ceļā uz lidostu, informējusi viņa advokāte. Viņam bijis paredzēts doties uz Maskavu, lai piedalītos dokumentālo filmu kinofestivālā, kurā viņš pārstāvētu savu filmu Krievu skolām būt.

Gapoņenko aizturēšana esot notikusi saistībā ar kriminālprocesu, kas ierosināts pēc Krimināllikuma 78.panta par nacionālā, etniskā un rasu naida kurināšanu. Likums nosaka, ka personu ir iespējams aizturēt uz 48 stundām.

Gada sākumā Gapoņenko aizturēja Igaunijas drošības policija.

Martā Gapoņenko paziņoja, ka ir vērsies Krievijas Valsts domē ar lūgumu sniegt viņa pārstāvētajai organizācijai juridisko atbalstu.

"Mums nepieciešama palīdzība cīņā ar tiesu iestādēm. Mēs varam taisīt troksni un bļaut, taču mums vajadzīga juridiskā palīdzība," uzstājoties Krievijas parlamenta apakšpalātas rīkotajā apaļā galda diskusijā, kas bija veltīta Latvijas un Igaunijas nepilsoņu problēmām, norādīja Gapoņenko. "Mēs ar prieku pieņemsim jūsu palīdzību," vēršoties pie Valsts domes Ārlietu komitejas priekšsēdētāja Alekseja Puškova, piebilda Nepilsoņu kongresa līderis.

Gapoņenko Latvijas drošības iestādes ir minējušas kā Krievijas politikas interešu aizstāvi Latvijā.

(ziņa papildināta ar 5.-6.rindkopu, precizēts virsraksts) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas