Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

papildināts (13:57) - Tiesa neatceļ kontu apķīlājumu Nordic Partners Limited, kurā ietilpst arī NP Foods un Laima

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien noraidīja pieteikumu par kontu apķīlājuma atcelšanu koncernam Nordic Partners Limited, kurā ietilpst arī SIA _NP Foods _grupas uzņēmumi, tostarp AS Laima.

Lēmumu var pārsūdzēt desmit dienu laikā Rīgas apgabaltiesā. Turklāt apgabaltiesa augustā izskatīs pieteicēja sūdzību par to, ka prasības nodrošinājums apmierināts tikai daļēji.

LETA jau ziņoja, ka patlaban tiesiskā ceļā tiek risināts civiltiesisks strīds starp Daumantu Vītolu un Menard Port LLC par kopīpašumā esošajam uzņēmumam NP Business Centre nodarīto zaudējumu piedziņu. Tiesvedībā, kurā iesaistīta arī Laima un citi NP Foods grupas uzņēmumi, prasītāja MenardPort LLC vēlas no koncerna Nordic Partners Limited piedzīt 5,3 miljonu eiro nodarītos zaudējumus.

Vidzemes priekšpilsētas tiesa 20.maijā lēma lūgumu par prasības nodrošinājumu daļēji apmierināt, apķīlājot koncerna uzņēmumu kontus. Nordic Partners Limited ir iesniedzis pieteikumu par nodrošinājuma atcelšanu.

Tikmēr saldumu ražotājas Laima un citu NP Foods grupas uzņēmumu valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis bija nosūtījis iesniegumu valsts amatpersonām ar lūgumu apturēt reiderisma mēģinājumu, kas vērsts pret Latvijas lielākajiem saldumu ražotājiem Laima, AS Staburadze un citiem NP Foods grupas pārtikas uzņēmumiem.

Tikmēr uzņēmuma Menard Port LLC pārstāvis Mārtiņš Krieķis norādīja, ka, lai gan lēmums vēl ir pārsūdzams, tas vēlreiz pierāda, ka sākotnēji lēmums par koncerna Nordic Partners Limited kontu apķīlāšanu bijis juridiski pamatots.

Krieķis pauda, ka šis tiesas lēmums ir likumsakarīgs, ņemot vērā to, ka tas ir akcionāru strīds par "Nordic Partners Limited" koncerna radītajiem zaudējumiem uzņēmumam "NP BusinessCentre" 5,3 miljonu eiro apjomā. "Sakarā ar to, ka Daumants Vītols sākotnēji neizrādīja pretimnākšanu šīs situācijas atrisināšanā, neatlika nekas cits, kā izmantot juridiskus soļus un lūgt šos zaudējumus piedzīt solidāri no visiem Vītola koncerna uzņēmumiem, atbilstoši Koncernu likuma un Komerclikuma regulējumam," norādīts paziņojumā medijiem.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Laimas sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Voronkova, "pret nacionālā mēroga uzņēmumiem Laima un Staburadze reiderisma jeb uzņēmuma darbības paralizēšanas un pārņemšanas shēmu mēģinājuši realizēt jau iepriekš reiderisma uzbrukumos aizdomās turētais advokāts Mārcis Miķelsons un tiesu izpildītājs Jānis Lazdāns, kurš arī vairākkārt iesaistījies reiderismā".

Savukārt zvērināta advokāta Mārča Miķelsona dzīvesbiedres Janas Miķelsones uzņēmums Menard Port LLC ir vērsies Valsts policijā (VP) ar iesniegumu, kurā lūgts sākt kriminālprocesu par iespējamu krāpšanu pret koncerna Nordic Partners Limited īpašnieku Daumantu Vītolu un amatpersonām - Solvitu Pētersoni un Ivo Luku-Indānu. Ar tādu pašu iesniegumu uzņēmums Menard Port LLC ir vērsies arī Ģenerālprokuratūrā.

VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde ir saņēmusi Menard Port LLC iesniegumu ar lūgumu sākt kriminālprocesu, aģentūrai LETA apstiprināja VP sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis. Policija iesniegumu izvērtēs, un, iespējams, tas tiks pievienots nupat sāktajam kriminālprocesam saistībā ar advokāta Miķelsona un citu ar viņu saistīto personu vēršanos pret NP Foods un vēl citiem 24 Latvijas uzņēmumiem, savā darbībā izmantojot metodes, kurām ir reiderisma pazīmes.

Kā uzskata iesnieguma iesniedzējs, uzņēmuma Nordic Partners Limited īpašnieks un abas amatpersonas lielā apmērā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, iespējams, ir krāpušās, prettiesiski izšķērdējušas svešu mantu. Tāpat minētās personas mantkārīgā nolūkā tīši un ļaunprātīgi esot pārsniegušas savas pilnvaras, nodarot zaudējumus uzņēmumam un citām personām, kā arī novedušas vairākus uzņēmumus līdz maksātnespējai.

Menard Port LLC valdes locekle Jana Miķelsone paziņojumā medijiem ir norādījusi, ka "Vītolam pilnībā piederošajā Nordic Partners Limited koncernā ir 26 uzņēmumi, arī AS Laima, Staburadze, Gutta un NP Business Centre vairākuma dalībnieks SIA NPBC". Tāpat Miķelsone paziņojumā minējusi, ka "vairumā šo uzņēmumu dažādos amatos vienlaikus ir vai bija Vītols pats vai Pētersone un Luka-Indāns un vairāku gadu garumā šīs personas lēma par virkni aizdomīgu darījumu starp koncerna uzņēmumiem, kas bieži vien bija nepamatoti, bez dokumentiem un nesa zaudējumus".

Saskaņā ar paziņojumā minēto Menard Port LLC iesniegumā Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei un Ģenerālprokuratūrā lūdz ierosināt krimināllietu pret Vītolu, Pētersoni un Luku-Indānu pēc Krimināllikuma (KL) 177.panta 3.daļas, KL 179.panta 3.daļas, KL 196.panta 2.daļas un KL 213.panta.

Pievienota 6. un 7.rindkopa. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas