Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

papildināta (15.04) - Sabiedrībā zināmi cilvēki aicina nepirkt Elkor produkciju

Elkor realizētā atlaižu akcija, kas pircējiem, uzrādot Latvijas nepilsoņa vai nerezidenta pasi, nodrošina 11% atlaidi, saniknojusi daudzus sabiedrībā zināmus cilvēkus. Daudzi sarunā ar portālu Diena.lv atzīst, ka agrāk bijuši bieži Elkor klienti, bet tagad veikali uz viņu naudu varot necerēt.

Guntars Meluškāns, Draugiem.lv radošais direktors teic, ka šādu Elkor atlaižu politiku uzskata par absolūtu nejēdzību. "Es nekādi nespēju iedomāties, kāda ir viņu rīcības motivācija, ņemot vērā to, ka to nav iespējams darīt atklāti. Tātad viņi tur slepus, pa kluso kādam kaut ko iepārdod."

Kamēr Elkor ar savu rīcību nemēģinās pārliecināt par kaut ko pretēju, G. Meluškāns tuvākajā laikā šajos veikalos neiepirksies. “Ja man vajadzēs veļasmašīnu vai ledusskapi, es pilnīgi noteikti došos uz citu veikalu," atzīst G. Meluškāns, piebilstot, ka Elkor veikalos iepriekš iegādājies dažādas virtuves ierīces.

Viņš uzsver, ka šāda veida Latvijas Republikas iedzīvotāju dalīšana pilsoņos un nepilsoņos ir galīgi šķība. "Tas vispār izskatās pēc galīgi nenopietnas iestādes rīcības, nevis kompānijas, kas domā par savu prestižu."

Sašutumu par šādu atlaižu akciju paudis arī Saeimas deputāts Ingmārs Čaklais (Vienotība), kurš uzskata, ka tā ir vistiešākā naida kurināšana. Arī viņš pievienojas Elkor veikalu boikotam, jo uzskata, la Latvijas uzņēmumiem ir jābūt lojāliem šai valstij. Deputāts nesen Elkor veikalā iegādājies putekļusūcēju, taču tagad apgalvo, ka Elkor uz viņa naudu varot necerēt.

“Tā kā viņi dara pretēji un uzskata, ka viņi tā var rīkoties, tad man tas ir pilnīgi nepieņemami. Es noteikti boikotēšu un, ja būs kādas publiskas akcijas, kas aicinās boikotēt uzņēmumus, kuri nesaprot, ka viņiem šajā tirgū ir jābūt lojāliem šai valstij, tad viņi arī saņems tādu pašu attieksmi no manis pretim,” uzsvēra I. Čaklais.

Ja tas tik tiešām ir tā, ka noteiktai sabiedrības daļai ir piešķirtas atlaides, kas citiem nav pieejamas, tad valstij viņiem vajadzētu pamatīgi uzdot pa purnu, portālam Diena.lv sacīja sabiedrisko attiecību speciālists Kristiāns Rozenvalds. “Tas, ka valstij bija jāreaģē, ir skaidrs, jo tad, kad vajag uzsūtīt Valsts ieņēmumu dienestu, Valsts ugundzēsības un glābšanas dienestu, policiju, veterināros un vēl nez kādas inspekcijas, tas tiek izdarīts zibenīgi.”

Tāpat viņš uzsvēra, ka pats sliktākais, kas šobrīd varētu notikt ir kultūras segregācija – sadalīšanās latviešu un krievu veikalos, latviešu un krievu kvartālos un ielās. “Tas ir pats sliktākais, kas varētu notikt. Tad mums izeja ir vienīgi Īrija.”

Pats svarīgākais šobrīd nav atspārdīt Elkor, piemetina K. Rozenvalds, jo būtiski ir nepieļaut šādas situācijas ne no vienas puses. "Ir jau dzirdēti gadījumi "apkalposim tikai latviski vai tikai latviešus", kas arī ir tas pats. Jācīnās pret abām pusēm, kas ko tādu vēlas īstenot.'

Elkor valdes loceklis Ronalds Feldmanis portālam Diena.lv skaidroja, ka uzņēmuma mērķis, piedāvājot klientiem 11% atlaidi pirkumam, bija piesaistīt jaunus klientus no ārvalstu tūristu vidus un parādīt Latviju kā ārzemniekiem draudzīgu un izdevīgu iepirkšanās vietu. "Mūsu piedāvājumā nekur nebija teikts par priekšrocībām vai īpašu pretimnākšanu kādai konkrētai valsts iedzīvotāju grupai", skaidro Elkor pārstāvis.

Ronalds Feldmanis portālam Diena.lv paskaidroja: "Ar šādu akciju Elkor vēlējās pievērst Rīgas viesu uzmanību saviem veikaliem un preču piedāvājumam. Ņemot vērā, ka tuvojas aktīvākie tūrisma sezonas mēneši, uzņēmums izveidoja akciju, kas piedāvātu ārvalstu tūristiem iespēju iegādāties preces par pēc iespējas izdevīgākām cenām. Šādi tika plānots veicināt tūristu iztērēto līdzekļu ieplūšanu Latvijas ekonomikā, kā arī veidot pozitīvu tēlu ārzemnieku acīs, lai tie arī nākamajā Rīgas apmeklējuma reizē izvēlētos iepirkties Elkor veikalos. Domājot par atlaidēm, ņēmām vērā citu Rietumeiropas un ASV veikalu pieredzi, kas arī rīkojās līdzīgi un nesaņem par to pārmetumus."

(pievienotas pēdējās divas rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas