Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

papildināta (13:20) - LTV konkurss par jauna raidījuma veidošanu ilgst vien septiņas dienas

Latvijas Televīzija (LTV) 26.oktobrī izsludinājusi konkursu par iknedēļas sociālo tematu raidījuma krievu valodā veidošanu, taču pieteikumus iespējams iesniegt vien līdz 1.novembrim, liecina LTV pārstāvja Jāņa Kalves sniegtā informācija.

Raidījumu kanālā LTV7 plānots pārraidīt jau šā gada novembrī, lai gan pretendentu izvērtēšana paredzēta līdz 11.novembrim. Raidījums būs skatāms arī decembrī, kā arī 2013.gada janvārī. Informatīvi izglītojošā raidījuma mērķis būs aplūkot un analizēt sociālās problēmas, kuras ikdienā ir būtiskas ikkatram Latvijas iedzīvotājam. 

Plānots, ka raidījuma sasniedzamā auditorija būs 25 000 skatītāju. Tam jāspēj ne tikai iezīmēt sociālās problēmas, bet arī piedāvāt šo problēmu iespējamos risinājumus, tādējādi skatītājus informējot un izglītojot, lasāms konkursa nolikumā. Tāpat norādīts, ka pretendentiem jābūt pieredzei televīzijas raidījumu veidošanā. 

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ainārs Dimants, lūgts komentēt, vai konkursa pieteikšanās termiņš viņam nešķiet par īsu, sacīja, ka uz šādu jautājumu atbildēt nevar, jo nav iepazinies ar situāciju.

"Man ir sava dienas kārtība, jārisina citi jautājumi, kad man būs laiks, iepazīšos ar situāciju. Vispār par šiem jautājumiem atbild Gints Grūbe, bet viņš šobrīd ir Ķīnā un ar viņu nav iespējams sazināties. Ja es visu zinātu, tad man nebūtu vajadzīgi vēl 14 cilvēki," Dienai.lv sacīja A.Dimants.

Viņš atzina, ka iepriekš padome lūgusi LTV rīkot konkursus par raidījumu veidošanu.

"Zinu tikai to, ka esam jautājuši LTV sarakstu ar noslēgtajiem līgumiem un informāciju par izsludinātajiem konkursiem, bet nevaru atbildēt vai esam saņēmuši atbildes," situāciju komentē A.Dimants.

Tai pat laikā LTV paziņoja, ka šā gada 30.oktobrī dienasgaismu ieraudzīs vēl viens sociālajiem tematiem veltīts raidījums krievu valodā, ko vadīs Latvijas televīzijas žurnālists Miroslavs Kodis. Raidījumā Aktuālais jautājums uzaicinātie eksperti un žurnālisti apspriedīs aktuālas tēmas un meklēs problēmu risinājumus. Pirmā raidījuma diskusijas tēma – demogrāfija. Par šiem un citiem ar dzimstību, migrāciju un Latvijas iedzīvotāju labklājību saistītajiem jautājumiem diskutēs studijā uzaicinātie viesi. To skaitā labklājības ministre Ilze Viņķele un organizācijas Māmiņu klubs krievu grupas vadītāja Aleksandra Novaka.

LTV7 direktore Ija Circene-Groša portālam Diena.lv skaidroja, ka konkursa norises laiks tika noteikts, pamatojoties uz "operatīvu nepieciešamību" raidījuma realizāciju uzsākt LTV7 ēterā jau 2012. gadā. Informācija par konkursu preses relīzes formātā tika izsūtīta iespējami plašai auditorijai, turklāt informācija par konkursu pieejama arī LTV mājas lapā.

Lai gan sākotnēji I.Circene-Groša apgalvoja, ka konkurss bijis tik sasteigts "operatīvas nepieciešamības" dēļ, atbildot uz nākamo jautājumu LTV7 direktore norādīja, ka nepieciešamības gadījumā konkursā paredzētais projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš tiks pagarināts.

Savukārt uz jautājumu, kā tik īsā laikā plānots sagatavot jaunu raidījumu, I.Circene-Groša atbildēja, ka novembris minēts kā atskaites punkts, kurā varētu sākties raidījumu cikls. Raidījumu pārraide LTV7 ēterā paredzēta 2012. gada nogalē un, iespējams, turpinātos 2013. gada sākumā.

(ziņa papildināta ar pēdējām divām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas