Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pagaidām nelikumības saistībā ar mācību līdzekļu iegādi konstatētas tikai divās skolās Rīgā

Līdz šim tikai divās skolās apstiprinājušās sūdzības par to, ka vecākiem nelikumīgi tiek prasīts pirkt mācību līdzekļus, kas patiesībā jānodrošina valstij vai pašvaldībai, pirmdien intervijā LTV raidījumā Rīta Panorāma informēja Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) vadītāja Inita Juhņēviča.

Viņa atzina, ka šogad dienests saņem ļoti daudz zvanu gan no vecākiem, gan skolām ar jautājumiem, kas kuram no mācību līdzekļiem jāpērk un kā šo procesu pareizi organizēt.

Tomēr rakstiskas sūzības saņemtas tikai no 13 vecākiem.

"Ņemot vērā, ka mums ir apmēram 700 izglītības iestāžu, manuprāt, tas nav ļoti liels skaits. Līdz šim esam izvērtējuši piecus gadījumus, no kuriem informācija par to, ka vecākiem būtu jāpērk darba burtnīcas, tomēr neapstiprinājās," norādīja IKVD vadītāja.

Divās Rīgas skolās gan pārkāpumi konstatēti - vecākiem likts pirkt dienasgrāmatas, kaut saskaņā ar normatīvajiem aktiem tās jāiegādājas pašvaldībai.

Jau vēstīts, ka mediji ziņojuši jau par vairākiem gadījumiem, kad pretēji likumam vecākiem skolās likts iegādāties darba burtnīcas. Tomēr IKVD šajos gadījumos pārkāpumus neatklāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas