Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Otro reizi vēsturē Latvijā momentloterijā laimēts viens miljons eiro

Pagājušajā nedēļā momentloterijā Miljons jau otro reizi tika laimēts viens miljons eiro. Laimētāja ir rīdziniece, kura strādājusi finanšu un ražošanas nozarēs, taču tagad ir pensijā, informē VAS Latvijas Loto.

“Man ir patiess prieks sveikt jau otro momentloterijas Miljons lielā laimesta ieguvēju. Mēs, Latvijas Loto, šo ziņu ļoti gaidījām, jo, pateicoties mūsu pašu nacionālajai loterijai, vēl vienai ģimenei būs iespējams realizēt savus sapņus, un tiks papildināts arī Rīgas pašvaldības budžets. Savukārt mēs, Latvijas Loto, arī turpmāk rūpēsimies par atbildīgu spēli, kas ne tikai izklaidē, bet veiksmes gadījumā sniedz ļoti labu iespēju uzlabot dzīvi,” saka VAS Latvijas Loto valdes priekšsēdētājs Edgars Lediņš.

Veiksmīgā rīdziniece ir runīga, ekstraverta un šobrīd laimes pārņemta kundze, kura atklāj, ka loterija viņas dzīvē nozīmē iepriecinošu izklaidi. Iepriekš lielākais laimests bijis 1000 eiro, taču 5 – 50 eiro laimēti bieži. “Manuprāt, man veicas loterijās, un miljons eiro tagad tam ir pierādījums,” smejas rīdziniece. Liktenīgajā dienā laimētāja bez īpašām cerībām uz lielo laimestu nolēmusi izklaidēties, tāpēc internetā iegādājusies vienu momentloterijas Miljons biļeti. Tieši zem skaitļa 35 atklājies 1 000 000 eiro laimests. “Kad datora ekrānā ieraudzīju laimestu, nekavējoties to nofotografēju un nosūtīju bērniem. Arī viņi neticēja tik lielai veiksmei, tāpēc nolēmu piezvanīt uz Latvijas Loto biroju. Sarunas laikā saņēmu apstiprinājumu,” veiksminiece neslēpj sajūsmu. Laimesta lielāko daļu viņa plāno dāvināt bērniem un mazbērniem, bet ideju, kā tērēt savu laimesta daļu, šobrīd vēl neesot.

Likums Par iedzīvotāju ienākuma nodokli paredz, ka no loteriju laimestiem virs 3000 eiro laimētājam ir jānomaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis (IIN), līdz ar to ieguvēji no laimestiem ir ne tikai laimētāji, bet arī sabiedrība kopumā. Samaksātā IIN summa nonāk gan valsts, gan konkrētās pašvaldības budžetā, kur ir deklarēts laimētājs. 

Momentloteriju Miljons Latvijas Loto klajā laida 2022. gada novembrī. Tajā pirmo reizi Latvijas momentloteriju vēsturē tika piedāvāta iespēja laimēt 1 miljonu eiro. Par pirmo lielā laimesta saņēmēju 2023. gadā kļuva kāda kurzemniece.

Līdz šim lielākie Latvijas Loto momentloteriju laimesti:

Pērle – 250 000 eiro laimēti septiņas reizes,
TROŅU SPĒLE – 250 000 eiro laimēti 1 reizi
Bagāts – 150 000 eiro laimēti 20 reizes,
Sporta loterijā –  123 000 eiro laimēti septiņas reizes,
Simtgades loterijā – 100 000 eiro laimēti 65 reizes.

VAS Latvijas Loto ir Latvijas nacionālais loteriju uzņēmums, kas īsteno valsts mēroga loterijas un  izlozes sabiedrības labā. Vidēji 82% no katra Latvijas Loto loterijās ieguldītā eiro atgriezās pie Latvijas iedzīvotājiem izmaksāto laimestu un valsts un pašvaldību budžetā veikto iemaksu veidā. Kopējais 2023. gada Latvijas Loto pienesums valsts budžetam nodokļu, nodevu un maksājumu par valsts kapitāla izmantošanu veidā bija 20,4 miljoni eiro[1].

[1] Latvijas Loto aprēķinātie nodokļi, nodevas, maksājums par valsts kapitāla izmantošanu - 20,4 milj. eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas