Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Otrdienas vakarā daudzviet Latvijā pamatīgi apgrūtināta braukšana

Trešdienas vakarā sniega dēļ daudzviet Latvijā apgrūtināta braukšana pa galvenajiem autoceļiem, liecina VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) publicētā informācija. Šobrīd ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas vairāk nekā 50 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs tehnikas vienības - ceļi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem.

 Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti šādos ceļa posmos:
Ainažu virzienā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam un no Tūjas pagriezienam līdz Ainažiem; Siguldas virzienā no Rīgas līdz Siguldai; Rīgas apvedceļš no Baltezera līdz Saulkalnei; Daugavpils virzienā no Rīgas līdz Nīcgalei, no Krāslavas līdz Paterniekiem un no Jēkabpils līdz Varakļāniem; Liepājas virzienā no Anneniekiem līdz Liepājai; Ventspils virzienā no Strazdes līdz Usmai.
 
Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Kurzemē, Rīgas, Aizkraukles, Balvu, Jēkabpils, Krāslavas, Ogres, Preiļu un Rēzeknes apkārtnē.
 
Autovadītājiem jārēķinās ar to, ka ir nepieciešams noteikts laiks, lai no autoceļiem notīrītu sniegu, kā arī ar apgrūtinātu satiksmi valsts autoceļu tīklā. LVC atgādina - autoceļu uzturēšanas dienests nevar novērst snigšanu vai apledojuma izveidošanos, tā uzdevums ir uzlabot braukšanas apstākļus atbilstoši autoceļu ziemas uzturēšanas klasei. Galvenās nozīmes autoceļus (A un A1 uzturēšanas klase) no sniega jāatbrīvo trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām, taču intensīvas snigšanas laikā ceļu no sniega pilnībā atbrīvot nav iespējams.

Meteorologi informē, ka otrdien un trešdienas naktī un dienā gaidāma intensīva snigšana visā valstī. Naktī uz trešdienu valsts rietumu un dienvidu daļu skars līdz šim spēcīgākais putenis šajā ziemā. Gaisa temperatūra turpinās pazemināties, un nedēļas nogalē tā var sasniegt pat -21ºC.
  
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas