Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Osipova zvērestu par stāšanos ST tiesneses amatā nodos 16.augustā

Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes profesore un Tiesību teorijas un vēstures katedras vadītāja Sanita Osipova zvērestu par stāšanos Satversmes tiesas (ST) tiesneses amatā Valsts prezidentam Andrim Bērziņam nodos 16.augustā, pavēstīja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Kā ziņots, Saeima 14.jūlijā apstiprināja Osipovu Satversmes tiesas (ST) tiesneses amatā.

"Tiesneses Osipovas zvēresta datums ir noteikts to saskaņojot ar Satversmes tiesu, ņemot vērā tiesnešu atvaļinājuma grafiku, jo zvēresta nodošanā jāpiedalās visiem tiesas tiesnešiem. 16.augusts ir Satversmes tiesas piedāvātais laiks, kas pieejams visiem," norādīja Krapāne, piebilstot, ka prezidents bija gatavs šo pasākumu savā darba grafikā iekļaut arī agrāk.

Visu ST tiesnešu dalība zvēresta nodošanas ceremonijā nav paredzēta normatīvajos aktos, taču tā ir iepriekš pieņemta prakse, kas līdz šim tikusi ievērota, skaidroja prezidenta preses sekretāre.

Jau ziņots, ka par Osipovas apstiprināšanu šajā amatā nobalsoja 83, pret nebalsoja neviens, atturējās viens deputāts.

Osipova dzimusi 1968.gadā, 1991.gadā beigusi LU Juridisko fakultāti, iegūstot augstāko izglītību tiesību zinātnēs.

1998.gadā Osipova aizstāvēja disertāciju "Lībekas pilsētas tiesības un to ietekme Hanzas savienības pilsētās", iegūstot tiesību doktora zinātnisko grādu.

Osipovas pedagoģiskais darba stāžs LU ir 20 gadi - sākot no asistentes Tiesību teorijas un politisko zinātņu katedrā līdz Tiesību teorijas un vēstures katedras vadītājas amatam. Osipova ir vadījusi 33 diplomdarbus un 82 maģistra darbus, 28 bakalaura darbus, patlaban vada sešus doktora darbus. Osipova ir norādījusi 28 zinātniskās publikācijas, divus pētījumus un dalību 18 zinātnisko, akadēmisko un profesionālo komisiju darbībā.

Osipovas kandidatūru ST tiesneses amatam ir izvirzījuši tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V), Ministru kabinets, un to ir atbalstījusi Tieslietu padome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas