Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis
Par nepiedzenamiem VID atzinis parādus 9,92 miljonu apmērā

Oktobra sākumā kopējie nodokļu parādi Latvijā - teju 1,37 miljardi eiro

Latvijā šogad oktobra sākumā kopējie nodokļu parādi, ieskaitot aktuālos, apturētos parādus un atmaksas termiņa pagarinājumus, bija 1,369 miljardi eiro, kas ir par 3,7% mazāk nekā mēnesi iepriekš, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) dati.

Tostarp 881,753 miljonu eiro parāds bija valsts pamatbudžetam, kas ir kritums par 5,2% salīdzinājumā ar septembra sākumu, 321,135 miljoni eiro - pašvaldību budžetiem, kas ir par 0,3% mazāk, bet sociālās apdrošināšanas iemaksu parādi bija 166,369 miljonu eiro apmērā, kas ir par 1,4% mazāk.

Atbilstoši VID datiem aktuālie parādi, kuriem tiek aprēķināta nokavējuma nauda, šogad 1.oktobrī bija 72% no kopējās parādu summas jeb 986,573 miljoni eiro.

Tāpat VID dati liecina, ka par nepiedzenamiem 2016.gada 1.oktobrī bija atzīti parādi 9,918 miljonu eiro apmērā - šie parādi izveidojušies likvidējamiem uzņēmumiem līdz likvidācijas procedūras pabeigšanai.

Par piedzenamiem šogad oktobra sākumā bija atzīti parādi 976,656 miljonu eiro apmērā, tostarp par reāli piedzenamiem atzīti parādi 138,383 miljonu eiro apmērā, bet par reāli nepiedzenamiem - 838,273 miljonu eiro apmērā. No parādiem, kas atzīti par reāli nepiedzenamiem, par 821,992 miljoniem eiro parādniekiem nav naudas līdzekļu un mantas, uz ko vērst piedziņu, savukārt piedziņas noilgums iestājies parādiem 16,281 miljona eiro apmērā.
Atmaksas termiņa pagarinājumi 1.oktobrī bija piešķirti parādiem 65,741 miljona eiro apmērā.

Savukārt apturēto parādu summa, kam pārtraukta nokavējuma naudas aprēķināšana, oktobra sākumā bija 316,943 miljoni eiro - šo summu veidoja par maksātnespējīgiem atzītu uzņēmumu parādi.

Šogad septembra sākumā Latvijā kopējie nodokļu parādi bija 1,421 miljards eiro.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas. VID ir izveidots 1993.gadā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas