Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Noraida opozīcijas aicinājumu valstij "atzīt pieļautās kļūdas" Covid-19 apkarošanas politikā

Saeimas vairākums šodien noraidīja opozīcijas priekšlikumu valstij "atzīt pieļautās kļūdas" Covid-19 infekcijas izplatības laikā un izmaksāt kompensācijas tiem, kuri cietuši valsts politikas dēļ.

"Latvija pirmajā vietā" un "Stabilitātei" deputāti vēlējās, lai parlaments pieņemtu deklarāciju, kurā nosodītu 13.Saeimas un tās izveidotās valdības politiku, cīnoties ar Covid-19 infekcijas izplatību.

"Valdības realizētajai politikai nebija sabiedrības atbalsta un sabiedrībai bija liegts šo noraidījumu paust, jo politiķi un Valsts policija maldināja sabiedrību ar nepatiesu informāciju par notiekošo protestu apmēriem, veicinot sabiedrības neuzticēšanos valsts iestādēm," deklarācijas projektā apgalvoja opozīcijas politiķi.

Opozīcijas deputāti, kuriem Covid-19 jautājums ilgu laiku bija galvenais, uz kura tika balstīts politiskais piedāvājums, aicināja Saeimai "lūgt piedošanu pilsoņiem par varas nepārdomātajiem lēmumiem", kā arī nodēvēt valsts rīcību par "represijām pret citādi domājošiem".

"Piemērojot atšķirīgu attieksmi un pieprasot vakcinētu un nevakcinētu cilvēku nošķiršanu publiskajā telpā, valsts realizēja neiecietību un atstumtību veicinošu politiku, kura bija morāli nepieļaujama, zinātniski nepamatota, kurai nebija atbalsta sabiedrībā," tika pausts noraidītajā dokumenta projektā.

Opozīcijas deputāti arī aicināja dokumentā atsaukties uz "represēto cilvēku, viņu ģimenes locekļu izmisīgiem lūgumiem pēc cilvēcības un sapratnes". Deputāti prasīja deklarēt, ka Latvijas valsts nosoda pašas valsts "īstenoto vēršanos pret saviem pilsoņiem Covid-19 novēršanas laikā".

Opozīcijas politiķi arī vēlējās, lai parlaments apņemtos kompensēt "finansiālos zaudējumus un morālās ciešanas", kas ievērojamai sabiedrības daļai esot tikušas sagādātas valsts politikas dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas