Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Nodokļu reformu politiski atbalsta

Valdība ir tuvu savam mērķim – piedāvāt prognozējamu un nākamajos trijos gados nemainīgu nodokļu politiku. Valdības sēdē nākamajā otrdienā ministri plāno izvērtēt vēl neizskatītos nodokļu reformas pasākumus, lai nodotu Saeimai kopā 12 likumprojektu. Parlamentā plānots ar nodokļu reformu saistītos likumus izskatīt kā steidzamus un galīgajā lasījumā pieņemt 21. jūlijā, žurnālistus ceturtdien informēja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS). Tas ir svarīgi, lai Valsts ieņēmumu dienests (VID) varētu sagatavoties nodokļu administrēšanai un sabiedrība saprastu, kādas izmaiņas iedzīvotājus sagaida.

Nodokļu politikas īstenošana nedaudz atpalika no sākotnējā grafika, jo diskusijas ieilga ne tikai ar sociālajiem partneriem, ar kuriem valdība par pēdējām izmaiņām piedāvājumā vienojās Nacionālās trīspusējās sadarbības padomē pagājušajā nedēļā. Iebildumi un ierosinājumi bija arī Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) koalīcijas partneriem – galvenokārt jau Vienotībai.

Vienotības priekšsēdētājs Andris Piebalgs žurnālistiem trešdien pēc valdes un frakcijas sēdes apstiprināja, ka partija neliks šķēršļus nodokļu reformas īstenošanai. Viņš uzsvēra, ka ir atrisināti jautājumi, uz kuriem Vienotība iepriekš bija norādījusi. "Ir vienošanās par veselības aizsardzības finansējumu, budžeta deficīts paliek saprātīgā līmenī, ir paredzēti pasākumi konkurētspējas veicināšanai un sabiedrības nevienlīdzības mazināšanai," uzskaitīja Piebalgs. Viņš arī uzsvēra paredzētos pasākumus, kas var palielināt iekasēto nodokļu apjomu un mazināt ēnu ekonomiku. Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš Dienai norādīja, ka Nacionālajai apvienībai bija svarīga neapliekamā minimuma celšana un atvieglojumi par apgādībā esošajām personām, kas reformas piedāvājumā atspoguļojas. Līdz ar to partija atbalsta jauno piedāvājumu.

Finanšu ministre Reizniece-Ozola gan pieļāva, ka Saeimā deputātiem noteikti būs priekšlikumi un diskusijas par atsevišķām pozīcijām vēl notiks arī parlamentā. Uz jautājumu, kur ir garantija, ka nākamajos trijos gados izmaiņu nodokļos vairs nebūs, ministre atbildēja, atzīstot, ka ir jārēķinās ar kādu apstākli – nākamajā rudenī pēc Saeimas vēlēšanām būs cita valdība. "Taču ir jācer, ka ekonomiskais un politiskais virziens nemainīsies," teica ministre.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 7.jūlija, numurā!

Top komentāri

Mazajām pensijām figa
M
Pensionāru vidū nevienlīdzība pieaugs, jo mazo pensiju saņēmējiem no nodokļu reformas nekāda labuma.
populistiskais sociālisms
p
Beigu beigās reforma ir izvērtusies pseidokreisā sociālismā, kas vislielāko labumu dos personām bez bērniem. Savukārt ģimenēm ar bērniem, kas Latvijā ir visvairāk pakļautas nabadzības riskam, reforma dos ievērojami mazāk vai nemaz.
Īpašuma nodoklis ir nenormāls
Ī
Latvijā nekustamā īpašuma nodoklis ir nenormāls, bet reforma neparedz tā grozīšanu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas