Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

No sniega nenotīrītās ielas apgrūtina pārvietošanos arī cilvēkiem ar invaliditāti

No sniega nenotīrītās ielas būtiski apgrūtinājušas pārvietošanos arī cilvēkiem ar invaliditāti, aģentūrai LETA pastāstīja Apeirona valdes priekšsēdētājs Ivars Balodis.

Situācija pašvaldībās atšķiroties, taču visvairāk Balodis kritizēja notiekošo Rīgā. Pirms pāris gadiem apvienībai Rīgas domes deputāti solījuši izveidot atsevišķu dienestu, kur vērsties, ja ielas nav notīrītas. Tās notīrītu mobilā brigāde, bet rēķins tiktu piestādīts tam, kas nav notīrījis. Apvienība šādu priekšlikumu atbalstījusi, taču tā esot palikusi idejas līmenī.

Balodis uzskata, ka ir nepieciešams ieviest vadlīnijas "no augšas", kas noteiktu sniega tīrīšanas prioritātes. Kā piemēru viņš minēja Skandināviju, kur sniegs pirmām kārtām tiekot notīrīts no invalīdu stāvvietām vai mājām, kur dzīvo cilvēki ar invaliditāti. 

Balodis uzsvēra, ka nav pieļaujams, ja cilvēks vairākas dienas nevarot iziet ārpus mājas. Pēc viņa teiktā, cilvēki ar smagiem kustības traucējumiem ziemā "aizejot ziemas guļā", jo ir ierobežotas viņu iespējas pārvietoties ārpus mājām. Tas ietekmējot gan šo cilvēku sociālo dzīvi, gan arī izglītošanās un nodarbinātības iespējas. 

Apvienības dalībnieki regulāri ar sociālo tīklu palīdzību vērš sabiedrības uzmanību, ka cilvēkiem ar invaliditāti nereti bez citu cilvēku palīdzības šobrīd nav iespējams pārvietoties. Vienlaikus Balodis atgādināja, ka no sniega nenotīrītās ielas apgrūtina pārvietošanos arī citām sabiedrības grupām, piemēram, vecāka gada gājuma cilvēkiem vai jaunajiem vecākiem. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas