Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

No amata atkāpies Lielvārdes novada domes priekšsēdētājs Jānis Āboliņš (papildināts 13:54)

Lielvārdes novada domes priekšsēdētājs Jānis Āboliņš (Vidzemes partija) ir atkāpies no amata, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Priekšsēdētāja pienākumus šobrīd pilda priekšsēdētāja vietniece Vita Volonte.

Pašvaldība pagaidām atkāpšanās iemeslus neskaidro, savukārt bijušais priekšsēdētājs Āboliņš sarunā ar portālu Diena.lv norādīja, ka turpinās darbu domē kā deputāts un pamatojums tam, ka atkāpās no amata ir tas, ka noslēdzis ar uzņēmumu Riverside Ltd nodomu līgumu saistībā ar koku izciršanu, kurā vienbalsīgi devis savu parakstu un "tā mērķis bija noslēgt vienošanos par papildu līdzekļiem – investīcijām, kas saistītas ar pašvaldību attīstību."

Tikmēr domes sēdē deputāti vienbalsīgi atbalstīja domes priekšsēdētāja atbrīvošanu no amata, kā arī vienbalsīgi atcēla Āboliņa pirmā paraksta tiesības.


Priekšsēdētāja vietnieka atbrīvošanu no amata ierosinājuši domes deputāti Volonte, Vita Saleniece-Šmaukstete (Reģionu alianse), Anita Streile (Reģionu alianse), Laima Prekele (Reģionu alianse) un Māris Opincāns (Reģionu alianse), adresējot attiecīgu iesniegumu Lielvārdes novada domes priekšsēdētājam Āboliņam.

Par jauno domes priekšsēdētāja vietnieci ievēlēta Volonte.

Līdz šim Āboliņš bija plašāk zināms kā Kredītņēmēju asociācijas dibinātājs un arī saistībā ar to, ka šā gada 9. jūlijā Ogres rajona tiesa pieņēma lēmumu par viņa maksātnespējas procesa sākšanu. Āboliņa, kurš pirms pāris gadiem stādījās priekšā kā Kredītņēmēju konsultāciju centra vadošais jurists, parādsaistības ir vairāk nekā 300 tūkstoši eiro, vēsta portāls pietiek.com.

Tāpat portāls ziņo, ka "šīs domes priekšsēdētāja parādsaistības [300 tūkstoši eiro] ir tīrais nieks, salīdzinot ar 200 miljoniem eiro, kuri minēti viņa parakstītā parādzīmē Lihtenšteinā reģistrētai ārzonas kompānijai Riverside HK Ltd."

Pagaidām nav sīkāk skaidrs, kādos apstākļos un ar kādiem nosacījumiem Āboliņš novada pašvaldības vārdā parakstījis šo apšaubāmā izskata dokumentu. Pēc pašreizējām ziņām, nekādas paliekošas juridiskas sekas parakstītajai parādzīmei varētu arī nebūt, jo to bijis nepieciešams reģistrēt Valsts kasē, ko Āboliņš arī nesekmīgi mēģinājis, informē pietiek.com.

Savukārt pirmdien ir pieņemts lēmums no amata uz situācijas izvērtēšanas laiku atstādināt novada domes izpilddirektoru Jāni Mazitānu. Pašvaldībā ir izveidota darba grupa, kas pārbaudīs informāciju saistībā ar koku izciršanu pie Lielvārdes Romas katoļu baznīcas. Pēc tam tiks lemts par Mazitāna atbilstību ieņemamajam amatam.

Āboliņš par Lielvārdes novada domes priekšsēdētāju tika ievēlēts 7.jūlijā. 

(papildināta visa ziņa; pievienots video) 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas