Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

NEPLP par gandrīz 10 000 eiro analizēs radio apraidi Latvijā

Lai apzinātu reālo situāciju nozarē, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) par 9975 eiro veiks ekonomisko analīzi par radio apraidi Latvijā.

NEPLP izsludinājusi konkursu un noslēgusi iepirkuma līgumu ar uzvarētāju - biedrību "Baltijas Starptautiskais ekonomikas politikas studiju centrs" par "pētījuma-ekonomiskās analīzes veikšanu par radio apraidi Latvijā". Iepirkuma kopējās izmaksas ir 9975 eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Kā norādīts iepirkuma nolikumā, pētījuma veikšanas nolūks ir aprakstīt Latvijas komerciālo radio apraides sektoru un izanalizēt to no sociālās un ekonomiskās efektivitātes viedokļa, t.i., noteikt, kā īpašnieku struktūra, tirgus struktūra un biznesa modeļi ietekmē komerciālo radio sociālo un ekonomisko efektivitāti, kā arī noskaidrot, vai pastāv atšķirības šo faktoru ietekmē atkarībā no lietotās pārraides valodas. Tāpat pētījumā tiks noskaidrota nozares dalībnieku interese par digitālās apraides sākšanu.

NEPLP sekretariāta vadītājs Andris Ķēniņš skaidro, ka pētījums nepieciešams, lai apzinātu reālo situāciju radio nozarē. Konstatētie fakti tiks izmantoti, turpmāk izstrādājot Elektronisko plašsaziņas līdzekļu nozares attīstības nacionālo stratēģiju, kā arī dažādu lēmumu pieņemšanā un finansējuma pieprasījuma pamatošanai.

Ķēniņš norāda, ka situācija radio nozarē pētījuma veidā nav apzināta pēdējos desmit līdz 12 gadus, NEPLP lēmumu pieņemšanā līdz šim vadījusies pēc savas "empīriskā pieredzes" un no tā, ko stāsta paši nozares pārstāvji. Tomēr, kā uzsver Ķēniņš, "vieni tirgus spēlētāji stāsta vienu, citi - otru", tādēļ pētījums došot reālu ieskatu nozares tendencēs.

Līdzīgu pētījumu nākamgad plānots veikt TV nozarē.

Nolikums paredz pētījumu veikt līdz šī gada 31.decembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas