Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

NEPLP bloķēs divus ar apcietināto blogeri Fjodorovu saistītus Youtube kontus

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) bloķēs divus ar apcietināto blogeri Kirilu Fjodorovu saistītus "Youtube" kontus, aģentūrai LETA pastāstīja NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

Konti "Istorija oružija" ("История оружия") un "Alkonafter" ("Алконафтер") tiks bloķēti tuvākajās dienās saistībā ar apdraudējumu valsts drošībai.

Tāpat nolemts liegt piekļuvi divām tīmekļa vietnēm "mosfm.com" un "wotrend.ru", kur izplatītais saturs rada draudus valsts drošībai.

Jau ziņots, ka vienā no Valsts drošības dienesta (VDD) izmeklētajām lietām par Krievijas sāktā kara atbalstīšanu apcietinājums piemērots blogerim Fjodorovam.

Neminot personas vārdu, iepriekš VDD preses paziņojumā rakstīja, ka persona "Youtube", "Telegram" un citās sociālās tīklošanās vietnēs regulāri publicējusi videomateriālus un ierakstus, kuros attaisno un slavina Krievijas bruņoto spēku Ukrainā īstenotos kara noziegumus.

Kriminālprocess sākts par noziegumu pret mieru un kara noziegumu attaisnošanu un slavināšanu, kā arī par nacionālā un etniskā naida vai nesaticības izraisīšanu.

Kā vēsta VDD, apcietinātā persona savos videomateriālos regulāri komentējusi Krievijas bruņoto spēku izvērsto karadarbību Ukrainā, atspoguļojot notikumus atbilstoši Krievijas interesēm un slavējusi Krievijas bruņoto spēku izvēlēto militāro taktiku un veiktos noziegumus Ukrainā.

VDD aizturētās personas veidotajā saturā konstatējis izteikumus, kas vērsti pret latviešiem un Latvijas valsts iedzīvotājiem.17.martā VDD divos ar personu saistītos objektos "veica neatliekamas procesuālās darbības", kuru ietvaros persona tika aizturēta.

Līdz šim VDD publiski sniegtā informācija liecina, ka VDD izmeklē septiņus kriminālprocesus saistībā ar atbalsta paušanu Krievijas agresijai Ukrainā un šajās lietās kopumā iesaistītas astoņas personas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas