Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Negadījumu Rēzeknes slimnīcā, kurā smagus apdegumus guva insulta slimnieks, izmeklē Veselības inspekcija

 Jūlija vidū varētu kļūt zināmi Rēzeknes slimnīcas Neiroķirurģijas un neiroloģijas nodaļā notikušā negadījuma, kurā smagus ķermeņa apdegumus guva kāds insulta slimnieks, izmeklēšanas rezultāti, paskaidroja Veselības inspekcijā. Plašāku informāciju par izmeklēšanas gaitu inspekcijā pagaidām nesniedz.

Jau ziņots, ka, iespējams, mēģinot uzsmēķēt, 17.aprīļa vakarā Rēzeknes slimnīcā, Neiroķirurģijas un neiroloģijas nodaļā, 40% ķermeņa apdegumus guva un pēc tam nomira kāds 1936.gadā dzimis insulta slimnieks. Pacients pēc pārciestā insulta, iespējams, būdams ne visai adekvātā stāvoklī, acīmredzot bija mēģinājis uzsmēķēt, iepriekš pieļāva ārstniecības iestādes administrācijā. Pēc negadījuma cietušā rokā tika atrastas šķiltavas, bet zem gultas izsmēķis. No šķiltavām sākumā acīmredzot bija aizdegusies sega, bet pēc tam, liesmai izplatoties, uzliesmojušas pacientam kājās esošās sintētiskās sporta bikses. Visvairāk ugunsgrēkā cietušas tieši pacienta kājas.

Ugunsgrēkā apdegusi arī caurulīte, pa kuru slimniekam pievadīts skābeklis. Ja sākotnēji tikusi pieļauta versija, ka par iemeslu ugunsgrēkam varētu būt bijusi skābekļa uzliesmošana, tad vēlāk šī versija tikusi izslēgta, jo caurulīte apdegusi no pacienta puses jeb aiz skābekļa mitrināšanas iekārtas. Izejot cauri šai iekārtai, skābeklis kļūst neuzliesmojošs. Bez cietušā palātā atradās vēl trīs pacienti, kuri tika pārvesti uz citām palātām un negadījumā necieta.

Negadījumā cietušā slimnieka radinieki iepriekš noliedza, ka cietušais būtu bijis neadekvāts, tāpēc ir vērsušies Veselības inspekcijā ar lūgumu izmeklēt šo negadījumu.

Cietušā meita iepriekš pastāstīja, ka tovakar bijusi slimnīcā apciemot savu tēvu. Viņi bijuši kopā līdz plkst.20 vakarā, un visu šo laiku tēvs bijis normālā stāvoklī. Pirms došanās mājās viņam ticis pieslēgts aparāts, kas mēra sirds darbību un spiedienu, ārsts piekodinājis medicīniskajam personālam vērsties pie dežurējošā terapeita, ja slimnieka stāvoklis pasliktināšoties. Aptuveni pēc pusotras stundas, ap plkst.21.30 pacienta meita saņēmusi zvanu no slimnīcas, kurā viņai paziņots, ka tēvs guvis apdegumus.

Cietušā meita nenoliedza, ka viņas tēvs mēdzis uzsmēķēt, taču pēdējā laikā saistībā ar veselības problēmām viņš to darījis visai reti, mēnesī neizsmēķējot pat paciņu cigarešu. Neizpratnē sieviete bijusi arī par šķiltavām, kuras, pēc ārstniecības iestādes vadības teiktā, atrastas tēvam rokā pēc visa notikušā. Vēl vakarā viņa esot pārbaudījusi blakus gultai esošo skapīti, un ne cigarešu, ne šķiltavu tajā neesot bijis. Neesot sievietei skaidrs arī tas, kur atradies medicīnas personāls, kamēr viņas tēvs ir dedzis.

Cietušā meita paudusi neapmierinātību arī ar medicīniskā personāla attieksmi. Viņai neviens neesot atvainojies, bet nodaļas vadītājs ar viņu pat neesot vēlējies runāt par notikušo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas