Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Nākamgad audžuģimenes saņems valsts sociālo apdrošināšanu

No nākamā gada personas, kuras saņem atlīdzību par audžuģimenes pienākumu pildīšanu, tiks apdrošinātas no valsts pamatbudžeta pensiju, bezdarba un invaliditātes apdrošināšanai, līdz ar to tiks pakļautas valsts sociālajai apdrošināšanai, - to paredz šodien valdībā atbalstītie grozījumi likumā par valsts sociālo apdrošināšanu.

Kā informēja Labklājības ministrija (LM), tāpat tiks veiktas vairākas izmaiņas saistībā ar Saeimas jūlijā pieņemto likumu, kas nosaka no nākamā gada 1.janvāra autoratlīdzības izmaksātājam pienākumu no saviem līdzekļiem veikt 5% obligātās iemaksas no autoratlīdzības apmēra pensiju apdrošināšanai.

LM norāda, ka valdībā atbalstītais likumprojekts paredz, ka autoratlīdzības saņēmējam, kurš ir reģistrēts kā darba ņēmējs un par kuru obligātās iemaksas kā par darba ņēmēju tiek veiktas mēnesī vismaz no valstī noteiktās minimālās darba algas, nebūs jāreģistrējas un jāveic obligātās iemaksas no autoratlīdzības kā pašnodarbinātai personai.

Vienlaikus jūlijā Saeima pieņēma arī grozījumus likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli", kas paredz saimnieciskās darbības veicējam izdevumu ierobežojumus, aprēķinot no saimnieciskās darbības gūtos ienākumus. Ņemot vērā, ka saimnieciskās darbības veicējs kā pašnodarbināta persona obligātās iemaksas veiks no saviem līdzekļiem 32,13%, tad, nosakot ienākumu, nav pamata ierobežot izdevumu apjomu.

Šī iemesla dēļ valdības atbalstītajā likumprojektā paredzēts, ka, aprēķinot ienākumus obligāto iemaksu objektam, neņem vērā likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" noteiktos ar saimniecisko darbību saistītos izdevumu ierobežojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas