Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

NA atkal aicina latvieti nepadoties

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) sestdien savā kongresā filmēto materiālu, visticamāk, varēs izmantot nākamajā vēlēšanu kampaņā, lai sev lojālo vēlētāju pārliecinātu, ka latvietis joprojām nav gatavs padoties. Tieši šis vēstījums izskanēja teju katrā runā. Nākamajām vēlēšanām, kas gan būs tikai 2017. gadā, kad Latvijā vēlēs pašvaldības, esot jāsāk gatavoties jau tagad. Savukārt 13. Saeimas vēlēšanās vēl pēc gada Nacionālās apvienības mērķis ir iegūt 30 līdz 35 vietas parlamentā un vadīt valdību. 

Arī šī apņemšanās tika akcentēta vairākās runās, bet pirmais to paziņoja apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars, kurš sacīja: "Mums ir jābūt pirmajai partijai. Uzvarēt nozīmē iegūt no 30 līdz 35 vietām Saeimā. Ja Latvijā valdīs Nacionālā apvienība, tad Latvija vienmēr augs un pastāvēs." Viņš arī uzskata, ka Latvijas politikā trūkst lielu mērķu un lielu ambīciju, šo tukšo vietu NA piesakoties aizņemt. Tiesa, kaut ko līdzīgu viens no līderiem Jānis Dombrava solīja arī pirms trim gadiem. Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs atgādināja, ka Tēvzemei un brīvībai/LNNK tikai vienu reizi bijusi premjera partija, kad 90. gadu otrajā pusē valdības vadītājs bija Guntars Krasts. Taču ministrs cer, ka pienāks laiks, kad valdību vadīs Roberts Zīle. 

Kongresā piedalījās gandrīz visi uz to deleģētie pārstāvji. No 736 biedriem uz kongresu bija izvirzīti 260 delegātu, no kuriem uz Ogri atbrauca 250. Lai gan vairākiem runātājiem bija grūtības bez kļūdām pateikt pilnu partijas nosaukumu, tas netika vienkāršots. Šogad bija jāpārvēl arī NA vadība, kura nemainījās, taču tika paplašināta. Par NA līdzpriekšsēdētājiem atkārtoti ievēlēja Dzintaru un Gaidi Bērziņu, bet tagad katram no viņiem būs arī vietnieks - Dombrava un Zīle. To var skaidrot ar Dzintara došanos bērna kopšanas atvaļinājumā uz pusgadu.

Visu Ināras Egles rakstu NA atkal aicina latvieti nepadoties, 15.decembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

"Stūra mājas" ekspozīciju apmeklētājiem neslēgs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlaboš...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas