Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mūrniece Vašingtonā tikusies ar Nensiju Pelosi

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) otrdien, 3.martā, Vašingtonā tikās ar ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkeri Nensiju Pelosi.

"Mēs – Latvijas, Lietuvas un Polijas parlamentu priekšsēdētāji – esam ieradušies Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Kongresā simboliskā vizītē, lai apliecinātu mūsu apņemšanos drošības jautājumus risināt kopā. Esam pateicīgi ASV par nelokāmo atbalstu Baltijas valstīm un Polijai trīsdesmit gados kopš neatkarības atjaunošanas. ASV loma mūsu reģionā ir neatsverama. Aicinām ASV Kongresā izvērtēt iespējas lemt par ilgtermiņa atbalstu mūsu reģiona drošībai," uzsvēra Mūrniece, Vašingtonā ievadot Baltijas valstu un Polijas parlamentu spīkeru tikšanos ar Pelosi.

Augstu vērtējam Kongresa atbalstu militārās infrastruktūras stiprināšanai Baltijas valstīs, sacīja Mūrniece, uzsverot, ka ASV parlamentāriešu pieņemtās rezolūcijas, kurās pausts atbalsts transatlantiskajai partnerībai un NATO, ļauj mūsu iedzīvotājiem justies drošāk.

Pelosi novērtēja četru valstu parlamentu pārstāvju kopīgo vizīti Kongresā, kas apliecina vienotu pieeju reģiona drošībai. Pārstāvju palātas spīkere uzsvēra transatlantiskās saiknes, kā arī NATO un Eiropas Savienības politiskās sadarbības nozīmi.

Pārrunājot Baltijas valstu ieguldījumu reģiona un visas alianses drošības stiprināšanā, Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka mūsu parlamenti ir stingri apņēmušies arī turpmāk vismaz divus procentus no iekšzemes kopprodukta novirzīt aizsardzībai. "Trīsdesmit gadus pēc neatkarības atjaunošanas mēs neesam vairs tikai drošības saņēmēji. Šodien mēs esam arī drošības devēji – mēs piedalāmies starptautiskajās misijās, palīdzam saviem austrumu kaimiņiem. Mums ir atbildība par NATO austrumu robežas drošību," sacīja Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja atzina, ka drošības situācija Baltijas reģionā joprojām ir sarežģīta - Krievija konsekventi turpina attīstīt savas militārās spējas, pārsniedzot likumīgās aizsardzības prasības. Kā būtisku izaicinājumu klātesošie uzsvēra kiberdrošības riskus un cīņu pret dezinformāciju. "NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centram Rīgā ir plaša kompetence, strādājot ar dezinformāciju. ASV iesaiste centra darbā ir nozīmīga," uzsvēra Mūrniece.
 
Ar Pelosi ASV Kongresā tikās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētaja biedrs Ojārs Ēriks Kalniņš (Jaunā Vienotība), Lietuvas Republikas Seima priekšsēdētājs Viktors Pranckietis, Polijas Republikas Seima maršale Elžbeta Viteka un Igaunijas–ASV parlamentārās sadarbības grupas vadītājs Andress Suts un viņa vietniece Keita Pentusa-Rosimannusa.

Saeimas priekšsēdētāja no 29.februāra līdz 6.martam darba vizītē uzturas ASV.

Top komentāri

hmm
h
Cerams, ka Mūrniece nesāks plēst dokumentus plenārsēžu laikā.
Dens
D
Mūrniece man atgādina bijušo skolnieci un iztapoņu. Nekā personīga, bet harismas un politiskā vieduma nekāda
parasts humors
p
pretīgas bābas
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas