Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Mūrniece Igaunijas parlamenta priekšsēdētāju uzaicina uz Latvijas prezidentūras atklāšanu

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 26.novembrī, Latvijas parlamentā tiekoties ar Igaunijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Teni Nirku, uzaicināja Igaunijas parlamenta priekšsēdētāju Eiki Nestoru uz Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē atklāšanas ceremoniju Rīgā. 

"Šo Latvijai nozīmīgo dienu, kurā atklāsim mūsu valsts pirmo prezidentūru, vēlamies pavadīt kopā ar draugiem un partneriem, vienlaikus demonstrējot Baltijas valstu solidaritāti," sacīja Saeimas priekšsēdētāja. 

Sveicot parlamentā Igaunijas vēstnieku, Mūrniece akcentēja, ka "šis gads ir zīmīgs abām kaimiņvalstīm, jo tieši šogad atzīmējam Baltijas ceļa 25.gadadienu, kā arī desmitgadi kopš Baltijas valstu pievienošanās ES un NATO." Vienlaikus Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka Latviju un Igauniju teju gadu vieno arī kopīga valūta eiro. 

Savukārt Nirks abu valstu attiecības raksturoja kā ļoti labas gan parlamentārā, gan valdību līmenī, un uzsvēra, ka to apliecina arī fakts, ka jaunā Igaunijas ārlietu ministre Keita Pentusa-Rosimannusa savā pirmajā ārvalstu vizītē aizvadītajā nedēļā apmeklēja tieši Latviju. 

Mūrniece informēja vēstnieku, ka nākamgad plānots rīkot sešas starpparlamentāras sanāksmes – piecas no tām notiks mūsu valsts galvaspilsētā Rīgā, bet viena Eiropas Parlamenta mītnes vietā Briselē.

Gaidāmās prezidentūras kontekstā Saeimas priekšsēdētāja apliecināja mūsu valsts gatavību dalīties uzkrātajā prezidentūras sagatavošanas un īstenošanas pieredzē ar Igauniju, ņemot vērā, ka tā prezidējošās valsts pienākumus pirmo reizi uzņemsies 2018.gadā. Gluži tāpat Latvija izmantoja Igaunijas eiro ieviešanas pieredzi, atzīmēja Saeimas priekšsēdētāja. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas