Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Muitā paredzēta jauna darbinieku rotācijas sistēma

Lai muitā novērstu korupcijas risku, iecerēts ieviest jaunu muitnieku rotācijas sistēmu. Turpmāk muitas ierēdņus paredzēts neinformēt par to, uz kuru kontroles punktu būs jādodas un kurā maiņā būs jāstrādā, turklāt rotācijā tiks iesaistīti arī igauņu un lietuviešu kolēģi.

«Šāda principa ieviešana novērsīs muitas amatpersonu un organizētās noziedzības iespējas plānot un veikt kontrabandas nogādāšanu valsts teritorijā,» uzskata Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (Vienotība). Komisijas deputāti no VID saņēmuši informāciju par darba rezultātiem cīņā ar kontrabandu, kā arī VID turpmākajiem plāniem, ko izskatīs šodien.

Jauno sistēmu plānots vispirms uzsākt Grebņevas un Terehovas muitas kontroles punktos. «Rotācija kā tāda nav nekas jauns un ir notikusi, notiek un notiks arī tupmāk. Patlaban ir panākta konceptuāla vienošanās, un tas ir tikai laika jautājums, lai izstrādātu, tieši kā tas darbosies,» skaidro VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova.

Sāktas sarunas ar Lietuvas un Igaunijas muitas dienestiem par savstarpēju muitas ierēdņu rotācijas iespēju. «Notikušas savstarpējas pārrunas, un nekādu iebildumu līdz šim nav bijis,» atklāj N. Jezdakova. Diena jau rakstīja, ka šodien finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) tiksies ar Somijas vēstnieci, lai pārrunātu iespēju Latvijas robežas uzraudzībai piesaistīt arī Somijas muitniekus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas