Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

MK sagatave 3.1.- Jauno IeM pabalstu administrēšanai veidos arī jaunas amata vietas

Lai izveidotu jaunas amata vietas, jauno Iekšlietu ministrijas (IeM) veselības aprūpes un pabalstu izmaksas administrēšanai tiks veidotas trīs jaunas amata vietas. Otrdien valdība to izveidei no šā gada 1.aprīļa piešķīra 47 136 eiro, bet 2015.gadā un turpmāk katru gadu – 54 646 eiro.

Pērn decembrī Saeima pieņēma grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, kas paredz būtiski uzlabot un pilnveidot IeM sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm veselības aprūpes sistēmu un sociālo garantiju sistēmu. IeM skaidro, ka līdz ar to būtiski pieaudzis ar veselības aprūpes un pabalstu izmaksas administrēšanu saistītais darba apjoms IeM veselības un sporta centram.

Līdz šim vidēji gadā tiek saņemti 3500 amatpersonu iesniegumi veselības aprūpes izdevumu kompensēšanai, kurus apstrādā divi cilvēki. Ar apmaksājamo veselības aprūpes pakalpojumu klāsta palielināšanu saistīto kompensāciju izmaksas gadījumu skaits varētu pieaugt vismaz par 18 000 vienībām gadā. 

Jaunie grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā palielina jau iepriekš paredzēto kompensējamo veselības aprūpes izdevumu un pabalstu apmēru, kā arī nosaka jaunus veselības aprūpes pakalpojumu veidus, tajā skaitā bijušajām amatpersonām, kuras atvaļinātas no dienesta sakarā ar noteiktajām prasībām neatbilstošu veselības stāvokli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas