Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Miris folklorists un politiķis Dainis Stalts

Sestdienas rītā miris folkloras kopas Skandenieki veidotājs, ilggadējais līvu tradīciju kopējs un vēlāk arī politiķis Dainis Stalts, vēsta LTV Dienas ziņas.

Daiņa Stalta ģimene sūta mīļu paldies visiem tiem, kas no sirds ir bijuši kopā ar Daini gan klātienē, gan domās pēdējā, grūtajā cīņā un tuvākā laikā sola informēt par atvadīšanos, vēsta LETA.

"Lai arī Dainis ir viņā Saulē, ar to nebeidzās cīņa par mūsu tautas vērtībām. Viņš ir iedvesmojis daudzus un tie, tai skaitā viņa bērni, turpinās ceļu par latviešu un līvu tautām. Par mūsu tradīcijām un gara spēku," saka Daiņa Stalta dzīvesbiedre Helmī Stalte.

Folklorists Dainis Stalts aktīvi darbojās Atmodas kustībā, izveidojis folkloras kopu Skandinieki. Vēlāk viņš darbojies 5. un 7.Saeimas sasaukumā, ievēlēts par deputātu Rīgas domē, taču pērn notikušajās pašvaldību vēlēšanās vairs nekandidēja.

Stalts dzimis 1939.gadā Rīgā. Viņa senči cēlušies no Vidzemes līviem - māte no Salacas, bet tēvs no Gaujas līviem. 2000.gadā viņš ieguvis Lielo folkloras gada balvu, viņš ir Trīs Zvaigžņu ordeņa kavalieris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas