Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ministri Latvijā "uz rokas" vēlētos saņemt 3500 latu

Vairāki valdības pārstāvji norādījuši, ka nejūtas novērtēti un ministru atalgojums Latvijā ir neadekvāti zems – tam būtu jābūt divas vai trīs reizes lielākam. Finanšu ministrs Andris Vilks norādījis, ka par šādu darbu "uz rokas" būtu jāsaņem 3500 latu, vēsta LNT ziņas. Pašlaik ministri saņem aptuveni 1200 latus mēnesī pēc nodokļu nomaksas, bet premjera Valda Dombrovska mēnešalga ir vidēji 1300 latu mēnesī.

Norādīts, ka lielākas algas saņem pat valsts uzņēmumu departamentu direktori. Ministri norāda, ka, strādājot līdzvērtīgi kvalificētu darbu privātajā sektorā, atalgojums ir vairākas reizes lielāks. Jautājums par ministru algu paaugstināšanu dienaskārtībā bijis jau vairākkārt, taču tas vienmēr atdūries pret "politiskajām bailēm", norāda valdības amatpersonas. "Slodze ir ļoti liela. Darba stundas netiek skaitītas, un arī psiholoģiskā slodze ir liela. Uzskatu, ka šis jautājums agri vai vēlu būs jārisina," LNT ziņām norāda zemkopības ministre Laimdota Straujuma. Atalgojumam ir jābūt piemērotam līmenim, kāds būtu jāsaņem vienai no valsts svarīgākajām amatpersonām, uzskata finanšu ministrs Andris Vilks, kurš norādījis, ka adekvāts atalgojums par viņa darbu būtu 3500 latu pēc nodokļu nomaksas. "Neredzu, ka politiķiem šis jautājums interesētu. Saeimas deputātiem algas tika paceltas, bet lielāko smagumu iznes ministri. "Neiespējamo misiju" prasa no ministriem," saka A.Vilks. Premjers V.Dombrovskis nenoliedz, ka problēma pastāv un par ministru atalgojumu jādiskutē, taču šis jautājums nebūs starp pirmajām prioritātēm. To, ka valdības pārstāvju atalgojums ir zem normas, apstiprina arī politikas eksperti. "Ja ministrs saņem par 200 latiem vairāk kā opozīcijas deputāts, kurš neatbild pilnīgi ne par ko, tad ir skaidrs, ka kaut kas šajā sistēmā īsti nav kārtībā," norāda politologs Ivars Ījabs. Politologs gan norāda, ka jāsaprot – cilvēki šādus amatus neizvēlas algas dēļ. Valdības paŗstāvji uzskata, ka algu palielināšanai nav vajadzīgi papildu budžeta līdzekļi – to var izdarīt arī ar pašreizējo finansējumu, sakārtojot ministriju atalgojumu sistēmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas