Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Mēģinot ar benzīnu iekurināt krāsni, sieviete gūst apdegumus un izraisa ugunsgrēku

Svētdienas pēcpusdienā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji devušies palīgā kādai sievietei Ogrē, kura guvusi rokas apdegumus, cenšoties iekurināt krāsni ar benzīna palīdzību.

Plkst. 17.47 ugunsdzēsēji saņēma informāciju, ka Ogrē, Vijolīšu ielā,  divstāvu dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Pārmeklējot ēku, tika konstatēts, ka ēkas pagrabā deg sadzīves mantas 2 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta 57 gadus veca sieviete, kas bija mēģinājusi iekurināt krāsni ar benzīna palīdzību, un, tam uzliesmojot, guva rokas apdegumus.

Tāpat svētdien glābēji Zemgalē vairākas reizes izbrauca uz ūdenstilpnēm, kurās bija parādījušies eļļaini plankumi. Ap vieniem dienā Jelgavas ugunsdzēsēji devās uz Platones upi, kurā pie Dzirnavu ielas bija parādījies eļļains plankums 10 kvadrātmetru platībā. Neilgi pēc tam Dobeles ugunsdzēsēji glābēji izbrauca uz Bērzes upi, kurā bija izveidojies naftas produktiem līdzīgs plankums 30 kvadrātmetru platībā. Lai ierobežotu tā izplatību, ugunsdzēsēji izvietoja absorbējušās bonas. Ap pustrijiem dienā Jelgavas ugunsdzēsēji vēlreiz devās uz Platones upi, pie tās ietekas Lielupē, kur arī bija parādījies eļļains plankums. Lai nepieļautu vielas ieplūšanu Lielupē, ugunsdzēsēji glābēji 42 metru garumā, pāri upei, uzstādīja absorbējošās bonas. Plankuma aptuvenā platība bija 2000 kvadrātmetru. Notikuma vietā atradās arī Valsts vides dienesta pārstāvji, kuri paņēma eļļainās vielas paraugus un veiks analīzes.

Jau ziņots, ka pēdējās dienās reģistrēti vairāki ugunsgrēki degošu dīvānu dēļ: viens cilvēks gājis bojā, citviet - divi izglābti.

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no 11.oktobra plkst. 6:30 līdz 13.oktobra plkst. 6:30, VUGD saņēma 92 izsaukumus. Kopumā dzēsti 40 ugunsgrēki, veikts 41 glābšanas darbs, bija arī 11 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos gāja bojā viens cilvēks un cieta trīs cilvēki. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas